0
Ostali sportovi

Rukometni savez apeluje za nastavak pomoći ugroženima

Objavljeno: 05.06.14 u 10:19

Rukometni savez Srbije pozvao je sve članove rukometne zajednice da nastave da šalju pomoć stanovništvu i područjima koja su u poplavama preživela veliku štetu.

rukomet-rukometna-lopta-1340455238-139880

„Rukometna Srbija ujedinila se u borbi protiv poplava, a pomoć stanovništvu i područjima koja su preživela veliku štetu, ne prestaje da stiže sa svih strana. Odlučili smo da čitav prihod sa mečeva kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2015. i prvenstvo Evrope 2014. u Nišu 7. i 15. juna, bude namenjen pomoći rukometnim klubovima sa ugroženih područja“, navodi se u saopštenju.

Veliki broj bivših državnih reprezentativaca – nosilaca nacionalnih priznanja, donirao je novčana sredstva za žrtve poplava, a to su uradili i neki sadašnji reprezentativci, zaposleni u RSS i veliki broj klubova.

Reprezentativac i golman Sent Rafaela Slaviša Đukanović, uz pomoć rukometnih prijatelja iz Francuske, isporučio je šleper pomoći građanima Obrenovca, koji su najviše stradali u prirodnoj katastrofi koja je zadesila Srbiju.

Međunarodna rukometna federacija uplatiće 15.000 švajcarskih franaka u svrhu pomoći Srbiji, a sličan gest najavila je i nacionalna federacija Austrije.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter