0
Tenis

TSS pokrenuo akciju ‘Sportom protiv nasilja’

Objavljeno: 04.06.14 u 14:06

Teniski savez Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uz podršku Naftne industrije Srbije pokrenuli su akciju „Sportom protiv nasilja“, s ciljem da se u preko 300 osnovnih škola promovišu sportske vrednosti i fer plej.  

Tenis

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković bila je tim povodom specijalna gošća prvog treninga oko stotinu mališana koji je održan na terenima TSS na Novom Beogradu.

Predsednik TSS Toplica Spasojević poručio je tom prilikom okupljenim osnovcima da je sport najbolja alternativa nasilju, i da se tu promovišu najveće vrednosti, kao što su fer plej, saosećanje i poštovanje drugih.

“Pokušajmo da pokažemo celoj Srbiji da postoji lepši i bolji život i da je upravo bavljenje sportom način na koji se dolazi do tog cilja“, rekao je Spasojević.

Koordinator Jedinice za prevenciju nasilja pri Miistarstvu nauke i prosvete Biljana Lajović poručila je deci da se kroz sport mogu naučiti viteštvu, lepom ponašanju i samodisciplini.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter