0
Evrokupovi

Mesi duplo skuplji od Ronalda

Objavljeno: 04.06.14 u 18:38

Iako je ove sezone ostao bez titule najboljeg na planeti, kao i svih trofeja sa Barsom, zvezda argentinske selekcije, as Katalonaca, Lionel Mesi, i dalje je najskuplji fudbaler na svetskom tržištu. Kako je navela Fudbalska opservatorija CIES, Mesijeva vrednost iznosi 216 miliona evra, što je skoro duplo više od procenjene vrednosti njegovog najvećeg rivala Portugalca Kristijana Ronalda (114 miliona evra).

Lionel Mesi

CIES objašnjava da je Mesijeva vrednost i dalje na tako visokom nivou pre svega zbog njegovih godina, jer ovog meseca puni 27, dok Ronlado već ima 29. Ronaldov doprinos uspehu Real Madrida, koji je prošlog meseca osvojio Ligu šampiona, uticao je da njegova tržišna vrednost poraste za četiri miliona evra.

CIES još ističe da je Real Madrid napravio loš posao, pošto je za Velšanina Gereta Bejla prošle godine platio skoro 100 miliona evra, a njegova vrednost u ovom trenutku manja za 37 miliona. Kako se navodi, Real Madrid je prosečno potrošio po igraču 32,3 miliona evra kako bi stvorio šampionski tim, najskuplji u istoriji.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter