Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović nije želeo da komentariše optužbe novinara Dejana Anđusa da ga je verbalno i fizički napao.

nebojsa-covic

Anđus tvrdi da ga je Čović udario pet puta i sve vreme vređao nakon emisije u kojoj je pomenuo njegovog sina Filipa.


“Ako zovete zbog onoga što ovaj dečko priča, nemam komentar. Imam pametnija posla”, rekao je Čović agenciji Beta.

Nezavisno udruženje novinara Srbije zatražilo je da se hitno istraže izveštaji o fizičkom napadu na Anđusa.

“Sa ogorčenjem moramo da konstatujemo da je ovo samo još jedan u nizu fizičkih napada na novinare zbog izveštaja koje objavljuju ili ocena koje iznose. Fizička bezbednost novinara je osnovni preduslov za slobodu medija i javne reči, a država je dužna da to osigura. Na žalost, u Srbiji i dalje ima dosta kolega kojima je neophodna policijska pratnja jer su im životi ugroženi”, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Dodaje se da ranija ubistva novinara nisu rešena, niti su utvrđeni vinovnici čitavog niza napada na novinare.

“Sporost u rešavanju ovih slučajeva doprinosi stvaranju atmosfere u kojoj su fizički napadi na novinare i dalje mogući. Funkcioneri i građani koji smatraju da su povredjeni ili oštećeni načinom na koji je neki medij izveštavao o njima imaju niz zakonskih i drugih mogućnosti da iznesu svoj stav. Pritom se mora imati u vidu da sloboda govora podrazumeva i slobodno komentarisanje i iznošenje stava”, ocenio je NUNS.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.