Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović potvrdio je da je bio kod TV Kopernikus u utorak uveče, ali demantuje da je napao novinara Dejana Anđusa. 

FOTO: STARSPORT

FOTO: STARSPORT

”Izneta je lavina neistina. Tačno je da sam otišao tamo, ali o svim drugim detaljima neću da pričam. Nikada u životu nisam nekoga udario prvi. Ovo nema veze sa Crvenom zvezdom, iako je Anđus koristio i KK CZ i FK CZ za napade na mene, od trenutka kad sam mu rekao da ne moze da reketira trenera Zvezde. Nijednog trenutka nisam imao animozitet prema njemu. Javne kritike dopuštam, ali ne i laži i medijsku harangu na mene i porodicu. Svako ima pravo da se brani, a Anđus i ja ćemo o tome raspravljati na odgovarajućem mestu”, rekao je Čović.  


Napad na Anđusa osudili su Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Udruženje novinara Srbije (UNS) i zatražili da policija hitno istraži incident.

”Možda NUNS nije imao nameru ali ovo je prejudiciranje. Sinoćnja emisija je iskorišćena od strane (Dejana) Anđusa i (Milovana) Jovanovića za napade na mene i moju porodicu. Prvi napad na mene je u emisiji, a drugi posle emisije. Očekujem da pravna drzava radi svoj posao. Bezbednost svih građana garantovana Ustavom”, rekao je Čović. 

Podsetimo, novinar TV Kopernikus Dejan Anđus poručio je da nema ništa protiv fizičkog obračuna i da očekuje da državni organi rade svoj posao.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.