6
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Evo koga Zvezda mora da pobedi na putu ka Ligi šampiona!

Objavljeno: 03.06.14 u 14:35

Iako UEFA još uvek nije odobrila Crvenoj zvezdi učešće na evrosceni, na Marakani za svaki slučaj mogu da počnu da se pripremaju za potencijalne protvnike.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crveno-beli startuju iz drugog kola kvalifikacija kao nosioci i mogući protivnici su: Dinamo Tbilisi, Malme, KR Rejkjavik, Didelanž, Stremgodset, Nju Sejnts, Sent Patrik, Škenderbeg, Levadija Talin, Rabotnički, Valeta, Zrinjski, Kliftonvil, HB torshavn, Žalgiris, Sutjeska i Santa Koloma. 

U slučaju da prođe dalje, u trećem kolu izgubiće titulu nosioca pa bi mogla da se sastane sa Red Bul SalcburgomSteauomSeltikomBate BorisovimSpartom PragDinamom iz ZagrebaLudogorecomMakabijem Tel Aviv ili Šerifom Tiraspolj.  

Ukoliko ispadne u trećem kolu, Zvezda bi takmičnje nastavila u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde takođe ne bi bila među nosiocima, a mogući rivali su:

Olimpik LionInter,TotenhemPSVViljarealTventeMetalist HarkovSpartak MoskvaKlub BrižHapoel Tel Aviv,TrabzonKluž, Borusija MenhengladbahReal SosijedadJang BojsLokomotiva MoskvaRapid BečCirihNasionalMajncLehHalSlovanMariborČernomorec Legija

Zvezda bi takođe mogla direktno da se plasira u Ligu Evrope, ali samo u slučaju da prođe treću rundu kvalifikacija za LŠ i ispadne iz plej-ofa za najveće fudbalsko evropsko takmičenje.

Mečevi prvog kola kvalifikacija za LŠ igraju se 1/2. jula i 8/9. jula, termini za drugu rundu su 15/16. i 22/23. jultreća faza je 29/30. jula i 5/6. avgusta, a četvrto kolo kvalifikacija 19/20. avgusta i 26/27. avgusta

hotsport.rs/B 92

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

6 Komentara

  1. Vidi se Aco da ni ti nemas pojma,ne mogu se sastati sa timovima iz TOP 13 liga jer njihovi sampioni idu direktno u LS,tako da ne mozemo se sastati ni sa prvakom Belgije..A ako ispadnemo u 2.kolu LS idemo da cuvamo ovce,a ako ispadnemo u 3. onda idemo u play off LE…Pozz

    0
    0
    Odgovori
  2. Samo me interesuje ko pise ove tekstove,kakav je to fudbalski znalac,Zvezda se ne moze sastati sa Arsenalom,Bajerom,Napolijem itd zato sto Zvezda ide stazom sampiona tj ukrsta se samo sa prvacima drzava tako da su timovi u pretposlednjem kolu moguci protivnici i u poslednjem. Svasta.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter