0
Auto Moto

Rosi: Danas su trke teže nego ranije

Objavljeno: 02.06.14 u 15:15

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi je presrećan što se vratio na podijum u Muđelu, pošto je trku za Veliku nagradu Italije završio treći. Rosi je kroz cilj prošao iza branioca titule Marka Markesa, koji je ostvario šesti trijumf zaredom u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, i timskog kolege Horhea Lorenca. Ipak, bio je u prvom planu i nekoliko desetina hiljada navijača napravilo je invaziju na stazu i sa njim proslavilo podijum na 300. trci u karijeri.

Valentino Rosi

„Danas su trke mnogo teže nego ranije, strategija je drugačija. Zbog toga je bilo zaista teško doći do podijuma, trudio sam se da ostanem iza Marka i Horhea, da ne napravim grešku. Jer, znao sam da to može mnogo da me košta. Zbog toga ovo jeste bio jedan od mojih najtežih podijuma ovde, u Muđelu, ali je osećaj sjajan, jer je vredelo“, rekao je ’Doktor’.

Rosi je od početka karijere devet puta slavio u Muđelu, poslednji put 2008. godine, dok se prethodni put na podijumu našao godinu dana kasnije, kada je takođe bio treći, iza Kejsija Stonera i Lorenca. Na tom mestu doživeo je i jedan od najtežih trenutaka u svojoj karijeri, pošto je 2010. godine tokom treninga slomio potkolenicu.

Ovogodišnji Moto GP šampionat nastavlja se trkom za Veliku nagradu Katalonije na stazi „Katalunja“ 15. juna.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter