3
Košarka

FOTO:STARSPORT

Pljušte kazne posle derbija u Železniku, Zvezdi i meč bez publuke!

Objavljeno: 02.06.14 u 12:40

Pljušte kazne posle večitog derbija iu Železniku. Direktor Košarkaške lige Srbije Dragan Gogić kaznio je i Crvenu zvezdu Telekom i Partizan i trenere! Oba kluba su kažnjena novčano, s tim što je Crvena zvezda sankcionisana i jednom utakmicom igranja bez publike, a to znači da će u 14. kolu protiv Metalca igrati pred praznim tribinama.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Zvezda je ukupno kažnjena sa 368.000 dinara (u nju spada: loša organzacija meča, slab rad redarskih služni i divljanje navijača u vidu bacanja pirotehnike, drugih tvrdih i mekih predmeta na teren…). Uz to, trener Zvezde Dejan Radonjić treba da plati 11.500 dinara zbog tehničke greške. Zanimljivo je da je za gađanje bakljama igrača suparničkog tima, izrečena ista kazna koliko i za to što treneri skidaju sakoe tokom utakmica!? Dakle, sa ovom kaznom za Radonjića, Zvezda treba da plati 379.500 dinara.

zvezda-partizan-314

Kažnjen je i Partizan, ukupno sa 218.000, takođe zbog nedoličnog ponašanja svojih navijača, koji su ubacivali pirotehniku na teren. Uz to, direktor lige je kaznio i trenera Partizana Duška Vujoševića i sportskog direktora Dragana Todorića.

Vujošević je zbog raznih tehničkih greški kažnjen sa 69.000 dinara, dok će Todorić morati da plati 115.000 dinara „zbog nesportskog kritikovanja u medijima sudija na utakmici Crvena Zvezda Telekom – Partizan NIS i narušavanja ugleda lige i košarkaških organa“.

Dakle, Todorić je kažnjen sa čak 1.000 evra zbog kritikovanja sudija i, kako se to navodi „narušavanja ugleda lige i organa), a to je manje nego što je Zvezda kažnjena jer su njeni navijači gađali bakljama igrače Partizana!

Euroleague basketball game Partizan MTS -  CSKA Moscow

Dakle, računajući i kazne Vujoševiću i Todoriću Partizan ukupno treba da plati 402.500 dinara.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

3 Komentara

  1. Premala kazna za Partizan, trebalo ih je kazniti sa jos 500000 dinara zbog pobede u gostima, 650000 dinara zbog radovanja pred rasplakanom upravom CZFMP, oduzimanjem 3 boda zbog Igre Bogdanovica, Pavlovica, …. Narusavati ugled ovakvog lika i dela (Gogisa), jos 6 bodova i milionska kazna i zabrana igranja sa loptom. Da se postuju i liga i propozicije i on. samo tako cemo dobiti da CZFMP bude prvak.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ovo je zaista sramota,da se skidanje sako i ugrozavanje bezbednosti igraca tretira isto.Gogicu nasa liga je dno dna,tako da ovo kaznjavanje tose nema smisla,vi je spustate na tako niske grane….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter