0
Košarka

KK Partizan: Novac od kazni dajte ugroženima!

Objavljeno: 02.06.14 u 17:02

Košarkaški klub Partizan saopštio je da je prethodna utakmica protiv Crvene zvezde još jednom dokazala da je nemoguće organizovati derbi u hali u Železniku.Crno-beli su još jednom predložili da se novac od kazni uplati kao pomoć ugroženima od poplava.

Partizan je u subotu pobedio Zvezdu sa 82:78, a meč koji je odigran u Železniku obeležilo je ubacivanje baklji i drugih predmeta na teren, kao i ulazak navijača na teren.

„Šta je još potrebno da se desi da bi čelnici lige shvatili da organizacija utakmice visokog rizika nije moguća dvorani u Železniku? Svedoci smo da u dvorani tog kapaciteta nije bezbedno igrati derbi, a kada se tome doda i to da mogućnosti i spremnost organizatora nisu adekvatne takvom izazovu, zaključak se nameće sam“, navodi se u saopštenju Partizana.

kos derbi  02 (1)

U saopštenju crno-belih se dodaje i da ubacivanjem tvrdih predmeta na teren, baklji, petardi mogu da stradaju košarkaši koji to ni jednim svojim gestom nisu zaslužili, kao i da je neshvatljivo ponašanje odredjenog broja navijača oba kluba.

„Ulazak pojedinaca na teren, koji očigledno smatraju da im je dozvoljeno bahato ponašanje samim statusom vozača značajnih funkcionera, kako bi se verbalno obračunali sa igračima, posebno je sraman i prizeman potez. Nije prvi put da se takvi ispadi dešavaju na domaćem terenu Crvene zvezde, ali želimo da verujemo da se to ubuduće neće dešavati ni na jednom košarkaškom terenu“, dodaje se u saopštenju.

Crno-beli su dodali i da je odnos kazni koje je direktor lige odredio „jasno pokazuje njegovu ulogu“, pošto je Partizan kao gost kažnjen sa 402.500 dinara, a organizator meča sa 379.000 dinara.

„Crvena zvezda se dva meseca borila da upravo njega postavi na tu funkciju, ali s obzirom da nisu uspeli da izlobiraju na Predsedništvu i prikupe četiri potrebna glasa, to su učinili na Skupštini ligaša, iako ona po statutu nema pravo da postavlja direktora lige“, navodi se u saopštenju.

Član Predsedništva Partizana Dragan Todorić je na prethodnom sastanku predložio da sav prihod ili jedan deo od kazni bude uplaćen na račun namenjen pomoći ugroženima od poplava, ali je taj predlog odbijen uz, kako se navodi, neverovatno obrazloženje predsednika Udruženja klubova da su kazne planirane u budžetu.

„To je presedan za svaku normalnu organizaciju. Taj podatak jasno govori kakvi ljudi vode ligu i da nije čudno što se kompletna košarkaška javnost više bavi modom, nego mnogo ozbiljnim pitanjima koja se tiču našeg sporta“, navodi se u saopštenju.

Partizan je još jednom zatražio od KLS-a da donese odluku kojom će se sav iznos od kazni ili barem veći deo proslediti u humanitarne svrhe ili organizovati neki drugi vid pomoći od značaja za one kojima je to najpotrebnije u ovom trenutku.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter