Prvog dana turnira G1 Austrija Open za kadete, juniore i seniore, tekvondo reprezentacija Srbije osvojila je šest medalja. U seniorskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojio je Fejzić Damir (do 74 kg) posle 5 teških borbi i tako najavio povratak u svetski vrh. Bronzano odličje osvojio je Nikola Vučković u kategoriji do 63 kg, a uspešni su bili i juniori i kadeti.

tijana-bogdanovic-zlato

Kada je reč o juniorima, aktuelna svetska i evropska šampionka Tijana Bogdanovic (do 52 kg) se okušala u većoj kategoriji od svoje i osvojila je srebrnu medalju posle 6 borbi. Drugi junior koji je osvojio medalju, ovog puta bronzanu, je Miloš Šućur (do 68kg) posle 4 meča.

I kadeti su bili ispešni. Miljana Stefanov (do 33 kg) je osvojila srebrnu medalju posle 4 teške borbe i tako izborila ulazak u reprezentaciji za prvo svetsko kadetsko prvenstvo koje će biti održano u julu u Bakuu. Nikola Vukosavljev (do 49 kg) je osvojio srebrnu medalju posle 6 vrlo teških borbi.

U nedelju, drugog takmičarskog dana, na tatami izlazi ostatak reprezentacije, predvođeni Milicom Mandić (do 73 kg), olimpijskog šampionkom srebrnom sa nedavno održanog evropskog prvenstva, i Anom Bajić (+73 kg), bronzanom sa istog EP.

Na turniru u Austriji učestvuje 1750 takmičara iz 45 zemalja sveta