0
Košarka

FOTO:STARSPORT

Pobeda Partizana u Železniku, treći uzastopni poraz Zvezde u Superligi (VIDEO)

Objavljeno: 31.05.14 u 22:30

Košarkaši Partizana su u derbiju 12. kola košarkaške Superlige Srbije u Železniku savladali domaćina Crvenu zvezdu rezultatom 78:82 (15:24, 14:16, 17:9, 24:21, 8:12) nakon produžetka..

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Junak trijumfa ekipe iz Humske bio je Bogdan Bogdanović, koji je u dodatnih 5 minuta odigrao simultanku. Bogdanović je Sa 24 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu, Saša Pavlović je dodao 20, a Žofri Lovernj 12 uz 15 skokova.

Kod crveno-belih Jaka Blažič je postigao 22 poena, Boban Marjanović je upisao 13 i 10 skokova, a Čarls Dženkins 12 poena.

Aktuelni šampion je ostvario 11. pobedu u prvenstvu, kojom je učvrstio prvu poziciju, dok je Zvezda drugoplasirana sa dve pobede manje.

Tok utakmice:

Produžetak: Partizan je znatno bolje otvorio prvi petominutni period i napravio vrlo brzo +5. Crveno – beli su uspeli da se primaknu na -2 to je bilo sve od izabranika Dejana Radonjića koji su tako zabeležili i treći uzastopni poraz u šampionatu Srbije.

4/4 Crno – beli su sigurno čuvali prednost do na oko tri minuta pre kraja utakmica. Potom je usledila peta lična Bertansa, pa zatim i Pavlovića zbog čije je burne reakcije tehničku grešku dobila klupa Partizana. Zvezda je sve to iskoristila i samo iz jednog poseda lopte postigla osam poena i stigla do vođstva 65:63. Od tog trenutka videli smo rezultatsku klackalicu. Na ulasku u poslednji minut Dženkins je pogodio trojku, koju je odmah uzvratio Bogdanović. U sledećem napadu Blažič i doneo +1 crveno – belima. Partizan je imao poslednji napad na meču, Bogdanoviće je fauliran ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a sa druge strane Zvezda nije za sedam sekundi poentirala i meč je otišao u produžetke.

3/4 Ako je druga četvrtina bila loša, šta tek reći za treći period derbija. poptuno raštimovana igra na obe strane i serije promašaja obeležile su ovaj deo igre. Crveno – beli imaju velikih problema sa realizacijom, kako šuta iz igre tako i slobodnih bacanja, dok crno – beli igraju u serijama. Nakon tehničke grešeke klupi Partizana crveno – beli su imali priliku da priđu na samo -2 ali je Katić promašio oba slobodna bacanja dok je Dženkins ubacio oba za 40:43. Potom je Bertans vezao četiri poena, a crveno – beli odgovorili preko Radenovića. Od tada se prednost crno – belih kreće oko +3 koliko je iznosila na kraju treće deonice.

2/4 Partizan na poluvremenu ima +11. Crveno – beli su u prvoj polovini drugog perioda imali priliku da se rezultatski vrate uglavnom zbog lošije igre crno – belih u napadu. Zvezda je prišla na -3 ali to je bilo sve od izabranika Dejana Radonjića koji su pokazali ozbiljne probleme u organizaciji napada. Milutinov je ubacio 10, a Bogdanović 9 za Partizan, dok je kod Zvezde sa 8 poena najefikasniji Boban Marjanović.

1/4 U uzavreloj atmosferi u Železniku, crno – beli su bolje otvorili utakmicu, imali konstantno prednost koja je iznosilla maksimalnih +9. Problem za trenera Crvfene zvezde predstavljaju tri lične greške koje je rano zaradio Jaka Blažič. Potez prve četvrtine svakako je izveo Žofri Lovernj koji je maestralno zakucao preko Bobija Marjanovića.

————-

Crveno-beli su u krizi zbog dva uzastopna poraza u domaćem šampionatu, pa su se crno-beli osamili na čelu tabele i ovaj njihov duel je borba za prvo mesto pred plej-of, kao i za prednost domaćeg terena u već viđenom finalu između večitih rivala.

U prethodna tri ovosezonska susreta slavila je Zvezda, dva puta u ABA ligi (86:83 i 61:57) i u prvom delu Superlige Srbije sa 75:72 na gostovanju Partizanu, a puleni Dejana Radonjića uzvraćaju domaćinstvo u hali u Železniku zbog zauzetosti „Pionira“.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter