0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

Četvrtfinale LŠ – Sudar sedmostrukih šampiona Evrope: Partizan – Pro Reko (18.00)

Objavljeno: 29.05.14 u 13:33

Sudar sedmostrukih šampiona Evrope već u četvrtfinalu. Ovogodišnji Fajnal-siks Lige šampiona u Barseloni od 18.00 časova otvaraju Partizan i Pro Reko. Ova dva tima su se pre tri godine sastala u finalu, u Rimu. I tada je Reko na papiru imao jači sastav, iako su za crno-bele igrali Soro, Prlainović, Duško Pijetlović, Rađen, Mitrović, Aleksić, Ćuk, Mandić, Korolija, Radović, Mandić, pre svih maestralni Vujasinović, na klupi Igor Milanović… Ali, ne igra papir nego tim. Partizan je tada razbio Đenovljane, a isti epilog, uprkos mladosti i neiskustvu crno-belih momaka i svim nedaćama koje ih prate, priželjkujemo i večeras.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Generalnu probu za ovaj meč Partizan je imao protiv Breše, u poslednjem kolu LŠ. Vujasovi klinci su tada pokazali da imaju čemu da se nadaju i protiv Reka, pobedili su Azure njihovim oružjem, a Breša je slavila i protiv Reka ove sezone. Ako ništa drugo, takva igra bi ih dugo držala u egalu.

„Jasno je da Pro Reko ima izuzetan tim, sa svetskim zvezdama. Dolaskom trenera Pina Porcija nije toliko promenio način igre, koliko angažovanost. Da bismo slavili, moramo da odigramo najbolju utakmicu sezone – kaže Vladimir Vujasinović

Golman Partizana Slobodan Soro rekao je da je jedan od recepata za pobedu da njegova ekipa odigra dobro u odbrani.

„Nismo došli u Barselonu kao turisti. Naša želja je da osvojimo Ligu šampiona, to je prirodno i sportski. A kako protiv Reka? Pre svega, važno je da primimo što manje golova. Ukoliko nam daju između četiri ili šet golova bićemo vrlo blizu uspeha“, rekao je Slobodan Soro.

Haubica sa Banjice, Dušan Mandić, rekao je da će njeogv tim dati sve od sebe da savlada vrhunsku italijansku ekipu.

„Ne bi trebalo trošiti reči o tome kakvu vrhunsku ekipu ima Pro Reko. Na nama je da se borimo, da damo sve od sebe, da pokušamo da nametnemo naš ritam, da pokušamo da zaustavimo njihove ključne igrače i da sprovedemo taktiku u delo. Ukoliko ispoštujemo dogovor, uz malo sreće, možemo do pobede“, rekao je Dušan Mandić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Još jedan od Partizanovih aduta je i Gavril Subotić, koji kaže da u meč sa Pro Rekom ulazi rasterećeno.

„Idemo korak po korak. Spremni smo, u dobroj formi. Reko je favorit, a mi u duel ulazimo rasterećeno. Pružićemo maksimum, a u grupi protiv Breše smo pokazali da možemo da igramo sa velikim ekipama. Možemo da pružimo odličnu partiju i da pobedimo. Ali, i da ne napravimo podvig, sam plasman na F6 je veliki uspeh za našu mladu ekipu. Dokazali smo da je rad jedini siguran put do uspeha“, rekao je Subotić.

Partizan večeras igra meč sezone i nada se sutrašnjem polufinalu sa Radničkim. Koliko mogu Vujasovi klinci, pojačani Sorom?

Četvrtfinale, četvrtak:
Partizan – Pro Reko 18h
Barseloneta – Breša 19.30

Polufinale, petak:
Partizan/Reko – Radnički 18h
Barseloneta/Breša – Primorje 19.30

Za peto mesto: 16.30

Subota:
Finale 20h
Za treće mesto 18.30

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter