1
Domaći fudbal

Kakva čast! Legenda Zvezde među 100 najboljih na svetu! (VIDEO)

Objavljeno: 28.05.14 u 15:06

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i bivši predsednik ovog kluba Dragan Stojković Piksi uvršten je među 100 najboljih igrača svih vremena!

FUDBAL - VLADA STOSIC, ILIJA NAJDOSKI, DRAGAN STOJKOVIC PIKSI i DARKO PANCEV, fudbaleri CZ, na utakmici protiv Kelna.BGD, 22.11.1989.                  photo:N.Parausic

Ovu listu objavio je tiražni britanski list Gardijan, a u izboru za 100 najboljih svih vremena učestvuje tim od 40 stručnjaka, među kojima su velika imena – Brazilac Ziko i Nemac Lotar Mateus, Džon Barns, Sandej Oliseh i brojni sportski novinari.

U Piksijevom opisu stoji da je bio organizator igre, dirigent dva veoma talentovana jugoslovenska tima na Svetskim prvenstvima (1990, 1998). Posebno se istakao na svom prvom Mundijalu, pošto se i dalje prepričava njegova simultanka protiv selekcije Španije u pobedi od 2:1, a Piksi je postigao oba pogotka.

Podsetite se kako je to radio Dragan Stojković Piksi…

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter