0
Košarka

FIBA donira 100.000 evra za stradale u poplavama

Objavljeno: 28.05.14 u 10:53

Međunarodna košarkaška federacija i njen sektor za Evropu – FIBA Evropa donirale su 100.000 evra kao pomoć za poplavama ugroženo stanovništvo u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, objavljeno je na sajtu te organizacije.

fiba_europe_hor

„Tri balkanske zemlje su pogođene humanitarnom krizom zbog najgorih poplava koje su ih zadesile u više od jednog veka. Sve je stalo, uključujući i košarkaške utakmice, a hale u Beogradu, Arena i Pionir, u kojima igraju Partizan i Crvena zvezda, pretvorene su u skloništa za žrtve poplava. Fiba i Fiba Evropa će dopirneti pomoći sa 100.000 evra“, navodi se na sajtu FIBA.

Generalni sekretar Fibe i član Međunarodnog olimpijskog komiteta Patrik Bauman i predsednik Fiba Evropa Turgaj Demirel rekli su da je „sada vreme da se košarkaški svet ujedini i da učini sve kako bi se pomoglo ugroženima“.

Generalni sekretar Fiba Evropa Kamil Novak istakao je da takve tragedije moraju svima da budu podsetnik šta su pravi prioriteti.

„Ovakve tragedije nas podsećaju da je košarka samo igra. Postoje mnogo važnije stvari u životu i važno je da se svi bavimo stvarima sa kojima su suočena naša braća u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i da im pružimo odgovarajuću pomoć“, rekao je Novak.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter