0
Fudbal

Demonstranti ‘ispratili’ Brazilce na početak priprema

Objavljeno: 27.05.14 u 10:43

Fudbalska reprezentacija Brazila počela je pripreme za Svetsko prvenstvo kome će biti domaćin, dok zemlju potresaju protesti i demonstracije umesto podrške za tim.

123012_story__6

Igrači su se danas javili selektoru Luizu Felipeu Skolariju, pred nekoliko stotina demonstranata koji su glasno protestovali zato što se državni novac troši na Svetsko prvenstvo.

Oni su okružili autobus koji je igrače prevezao iz hotela u Rio de Žaneiru do trening kampa u planinskom gradu Teresopolisu, koji je udaljen oko 90 kilometara odatle.

Oni su usporili autobus i na njega su zalepili desetine nalepnica sa sloganima protiv Mundijala. Oni su nosili transparente i skandirali protiv Svetskog prvenstva.

Demonstrante uglavnom čine profesori i prosvetni radnici, koji zahtevaju bolje škole, ali i druga poboljšanja. U Teresopolisu je takođe bilo nešto demonstranata, ali i navijača, koji su igračima želeli dobrodošlicu. Trening kamp Brazila nalazi se pod jakim obezbeđenjem.

Tim bi danas i sutra trebalo da prođe lekarske testove, a prvi treninzi zakazani su za sredu. Bek Real Madrida Marselo, koji je u subotu sa klubom osvojio Ligu šampiona, dobio je dozvolu da dođe kasnije.

„Nestrpljivo smo ovo čekali“, rekao je golman Brazila Žulio Sezar. Pripreme reprezentacije „karioka“ trajaće ukupno 17 dana, a domaćin će MundijDemonal otvoriti utakmicom protiv Hrvatske 12. juna u Sao Paolu.

„U ovih prvih desetak dana moramo lagano da radimo, a onda da pojačamo pripreme u poslednjih sedam, da bi tim bio spreman za Svetsko prvenstvo“, rekao je Skolari.

Selektor je kazao da su prvih nekoliko dana od ključne važnosti, jer će lekari tada videti koliko su igrači fizičcki spremni. Tim će u prvoj nedelji trenirati dva puta dnevno, a onda će se preseliti u grad Goijanija. Tamo će odigrati prijateljsku utakmicu sa Panamom 3. juna. Posle toga sledi povratak u Teresopolis, a onda je 6. juna u Sao Paolu na redu meč sa Srbijom, što će timu biti poslednja pripremna utakmica.

Skolari je najavio da će u kamp doći nekoliko bivših svetskih šampiona da razgovaraju sa igračima. Reprezentacija Brazila će raditi i sa psihologom.

Brazil će osim Hrvatske u grupi igrati i sa Meksikom i Kamerunom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter