0
Evrokupovi

Surova sudbina Atletika

Objavljeno: 25.05.14 u 17:52

Atletiko Madrid je i ovoga puta u finalu Lige šampiona protiv Reala, doživeo istu sudbinu kao i pre 40 godina protiv Bajerna iz Minhena, kada je bukvalno ispustio već viđenu pobedu, opšta je ocena španskih medija. 

BoeDsSgIIAAUlPK.jpg large

„Ponovo je Atletiko Madrid na svojoj koži iskusio surovost fudbala u kontinentalnom finalu“, kaže se na naslovnoj strani „Marke“.

Atletiko je već imao sigurnu pobedu, pošto je do 93. minuta vodio sa 1:0, ali je brod Dijega Simeona, koji je praktično već bio u luci, potonuo pre svega zahvaljujući izjednačujućem golu Serhija Ramosa. Usledio je potom potpuni krah u režiji Bejla, Marsela i Ronalda – 4:1.

Španski mediji podsećaju da se u slučaju Atletiko Madrida istorija surovo ponavlja, evocirajući finale 1974. kada je igrač Bajerna Hans Georg Švarcenbenk u 119. minutu izjednačio, a dva dana kasnije odigrana je odlučujuća utakmica koju je Bajern dobio sa 4:0.

– Atletiko Madrid je izgubio pre 40 godina prema skoro istom scenariju, kada je gol Švarcenbeka omogućio odigravanje odlučujućeg meča u kojem Bajern nije imao pravog protivnika – podseća katalonski „El mundo deportivo“.

„El Pais“ takođe konstatuje da se sudbina surovo poigrala sa Atletikom.

– Titula je bila istorijski značajna jer je Real Madrid krunisan po deseti put, a Aletiko je osuđen na isti surovi način kao pre četiri decenije – zaključuje „El Pais“. 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter