0
AdmiralBet ABA Liga

Srpski klubovi „prete“ ABA istupanjem iz lige

Objavljeno: 25.05.14 u 18:17

Srpski klubovi prete ABA istupanjem iz lige! Udruženje košakrkaških klubova domaće KLS lige poslalo je pismo rukovodstvu regionalnog takmičenja i zatražilo da četvrti klub iz Srbije ne plati kotizaciju od 150.000 evra za učešće. Ukoliko se bude insistiralo na plaćanju, srpski klubovi će preispitati svoj stav o daljem nastupu u ABA ligi.

aba-liga

Predlog usvojen na subotnjoj sednici Predsedništva Udruženja klubova (pet glasova “za”, dok Partizan nije imao stav jer je tema spontano stavljena na dnevni red) formulisan je u pismu generalnom menadžeru ABA lige Romanu Liscu, koje je potpisao prvi čovek Udruženje KLS Darko Jovičić. Zato “nijedan srpski klub neće biti u mogućnosti da izdvoji ova sredstva, pošto su i osnovni budžeti klubova u sezoni 2014/15 ugroženi”.

– Očekujemo da ćete naš stav shvatiti kolegijalno i u potpunosti ga razumeti i podržati. Vaša podrška će značiti veliku pomoć ABA lige košarkaškom sportu u ugroženoj Srbiji”.

Roman Lisac najavio je da će Bord lige raspravljati o ovom zahtevu po završetku sezone. Jasno je da tih 150.000 evra nisu zanemarljiva stavka u budžetu regionalnog takmičenja.

– Neka se snađu na neki drugi način, ukoliko poštuju i cene četvrti srpski klub. Sa Jadranskom ligom moramo da sednemo i rešimo mnoge stvari – poručio je predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović.

 

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter