0
Domaći fudbal

Zvezdini klinci u poslednjoj sekundi ispustili trofej u Lisabonu! (FOTO)

Objavljeno: 24.05.14 u 16:34

U Lisabonu je u subotu, 24. maja održan drugi Međunarodni projekat za decu “Fudbal za prijateljstvo” kompanije Gazprom, tokom trajanja vikenda finala Lige šampiona. 

Klinci CZ

Po prvi put od osnivanja ovog jedinstvenog projekta, omladinski timovi vodećih evropskih klubova koji su u Lisabonu predstavljali svoje zemlje – učestvovali su u turniru u uličnom fudbalu. Mlađi pioniri FK Crvena zvezda (dečaci rođeni 2000 godine) briljirali su u svakom smislu – kao takmičari i sledbenici načela fer – pleja, odnevši ubedljive pobede protiv timova Arsenal Kijev (6:2), Varsovije Varšave (6:0), Galatasaraja (8:2) – izgubivši 3:2 u finalu od domaćina Benfike posle gola koji suprimili u poslednjim sekundama meča!

Na završnom Forumu manifestacije – koji je održan u velelepnom Estoril Kongresnom centru, učesnici iz 16 zemalja Evrope – Belorusije, Bugarske, Francuske, Holandije, Hrvatske, Italije Mađarske, Nemačke, Poljske, Portugala, Rusije, Slovenije, Srbije, Turske, Ukrajine i Velike Britanije su kroz uzbudljiv i raznovrstan sportski i kulturno-zabavni program potvrdili svoju posvećenost pokretačkim principima ovog pokreta – tradiciji, miru, prijateljstvu, pobedi, zdravlju, jednakosti, fer-pleju i predanosti.

Projekat “Fudbal za prijateljstvo” zvanično je podržan od strane Jozefa Sepa Blatera – Predsednika Međunarodne fudbalske federacije FIFA, visokih predstavnika brojnih evropskih fudbalskih saveza, eksperata i vladinih zvaničnika. Kao i prošle godine, svi učesnici projekta imali su zadovoljstvo da prisustvuju Finalnoj utakmici UEFA Lige sampiona, između Reala i Atletika iz Madrida.

Sjajnu igru i druženje učesnika projekta “Fudbal za prijateljstvo” po prvi put su pratili najbolji mladi sportski novinari iz svih zemalja, pobednici konkursa “Ja sam izveštač!”. Predstavnik Srbije u ovom “medijskom koru” bio je Maksim Njego, čiji tekstovi na engleskom jeziku su prošli veoma zapaženo.

Kao i prošle godine, izuzetnu pažnju svih učesnika i posetioca Foruma izazvala je konferencija za medije globalnog Ambasadora projekta, proslavljenog nemačkog fudbalskog asa Franca Bekenbauera – uz koga su se predstavnicima “sedme sile” obratili i slavni portugalski golman i Ambasador UEFE Viktor Baia i Direktor kompanije Gazprom Germania, Vjačeslav Krupnjikov. Kajzer Franc je istakao da je izuzetno ponosan i srećan što i ove godine predvodi projekat koji se tako brzo razvija, vodi mlade i poklonike sporta svih generacija ka njegovim najvaznijim vrednostima, citirajući Nelsona Mandelu “Sport ima tu moć da promeni svet!” Ovom prilikom, učesnici konferencije za medije skrenuli su pažnju i na međunarodnu akciju pružanja pomoći područjima Srbije, Bosne i Hrvatske postradalim u nedavnim katastrofalnim poplavama – kao izraz solidarnosti, prijateljstva, saradnje i humanosti koji pokreću duh ovog projekta.

“Oduševljen sam svime sto su predstavnici Srbije, mladi fudbaleri Crvene zvezde i deca Evrope imali priliku da dožive na Forumu ove izuzetne akcije. Poneti toliko sjajnih iskustava iz Lisabona, upoznati nove prijatelje kroz toliko zanimljivih sadrzaja, pratiti impozantno Finale Lige šampiona na Stadionu Benfike – ostvarenje je sna ne samo deci koja su glavna inspiracija i nosilac “Fudbala za prijateljstvo” nego i svima nama, koji smo ih pratili tokom ovog magičnog vikenda u Lisabonu!” naglasio je naš poznati voditelj Ivan Ivanović, Ambasador projekta za Srbiju.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter