0
Košarka

Stiže pomoć i od FIBA Evrope

Objavljeno: 23.05.14 u 19:23

Brojnim sportskim organizacijama koje su pružile podršku ugroženima u poplavama pridružila se FIBA Evropa. Novi prvi čovek evropske košarke Turgaj Demirel, generalni sekretar Kamil Novak i generalni sekretar FIBA Patrik Bauman zatražili su od svih koji su u mogućnosti da pomognu ugroženima.

FIBA

Demirel, koji je takođe i predsednik Turske košarkaške federacije, rekao je da bi u ovom trenutku svi trebalo da se drže zajedno, a pomenuo je i nedavnu tragediju svog naroda.

“Bile su ovo nedelje pune izazova za nekoliko zemalja koje su ključni deo evropske košarkaške porodice. U Turskoj se još nismo oporavili posle nesreće u Somi i pogibije 300 rudara 13. maja”, rekao je Demirel, “Ove nedelje, naši prijatelji iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije su se susreli sa smrtonosnim poplavama koje su pogodila Balkan. Sport i košarka su ključni delovi života tih zemalja i u ovom trenutku, kao košarkaška porodica, moramo da pokažemo našu solidarnost i da pružimo podršku u ovim teškim vremenima”.

Molbu FIBA Evropi za podršku uputio je legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga, koji je trenutno potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije.

“Srbija je pogođena katastrofalnim poplavama, a pričinjena šteta je ogromna. Zamolio bih našu košarkašku porodicu i ljude dobre volje iz Evrope i sveta da pomognu Srbiji u ovom teškom trenutku za našu naciju”, rekao je Bodiroga.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter