0
Fudbal

Meksikanci bez govedine na SP

Objavljeno: 23.05.14 u 10:54

Fudbalski reprezentativci Meksika tokom priprema za Svetsko prvenstvo neće jesti govedinu zbog straha da ne padnu na doping kontroli.

Mexico_Soccer_logo_0

„S obzirom na iskustvo iz 2011. odlučili smo da nećemo jesti govedinu. S nama je odličan kuvar i igrači će moći da jedu bilo koje drugo meso, osim govedine. Takodje, igrači su dobili preporuku da u poslednjih mesec i po dana ne jedu govedinu“, rekao je u četvrtak selektor Meksika Miguel Herera, prenela je Hina.

Pet igrača Meksika je na Gold Kupu 2011. bilo pozitivno na zabranjenu supstancu „klenbuterol“, koja se u stočarskom uzgoju koristi kako bi govedje meso bilo mekše. FIFA ih je kasnije oslobodila krivice jer se pokazalo da je korišćenje „klenbuterola“ vrlo rašireno u meksičkom stočarstvu.

Medju onima koji su tada pali na doping testu bili su i golman Guiljermo Očoa, kao i Francisko Rodrigez, koji su na spisku igrača za šampionat sveta u Brazilu.

Meksiko će na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrati u Grupi A sa domaćom selekcijom, Hrvatskom i Kamerunom.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter