0
Domaći fudbal

Kapiteni ‘večitih’ o humanitarnom derbiju: Uvek za pomoć ljudima

Objavljeno: 22.05.14 u 10:58

Nakon što su Crvena zvezda i Partizan oberučke prihvatili ideju da bude odigran ‘večiti’ derbi od koga bi ceo prihod bio uplaćen za pomoć ljudima stradalim u katastrfoalnim polavama, reč su dobili i kapiteni naša dva najveća kluba.

ilic milijas

Legendarni fudbaler crno – belih Saša Ilić smatra da je realno da se susret dogodi na početku nove sezone.

“ Sjajna je to ideja, ljudima je zaista potrebna pomoć i siguran sam da bi humani večiti derbi imao odjeka, kao i da bi doneo značajna sredstva za pomoć najugroženijima. Smatram da nije izvodljivo da se utakmica odigra 31. maja, ali je više nego realno da to bude na početku nove sezone. Trebalo je već da budemo na odmoru i ta poslednja dva kola su stisnuta u kratkom periodu. Efekat će sigurno i tada biti isti, ako ne još bolji, jer će ljudi malo prevazići ovu muku koja nas je snašla“ stavio je ‘amandman’ na ideju dnevnog lista Sport, kapiten Partizana.

I Nenad Milijaš ističe da je važno pronaći najbolji termin.

„Uvek sam za pomoć ljudima. Ova katastrofa koja ih je zadesila je svakako ogroman udarac za mnoge porodice, a ako možemo da pomognemo još više, mi smo spremni. Dobra je ideja da igramo sa Partizanom i znam da je ovakva praksa u sličnim situacijama u Evropi. Možda tokom letnjih priprema ili kao predriga pred start naredne sezone. Na ljudima koji vode naše klubove je da postignu dogovor“ smatra  Milijaš.

hotsport.rs/sport

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter