0
Ostali sportovi

Pistorijus na psihijatriji

Objavljeno: 20.05.14 u 14:01

Sud u Južnoj Africi naredio je paraolimpijcu Oskaru Pistorijusu da se podvrgne psihijatrijskoj proceni, kako bi se utvrdilo da li pati od anksioznog poremećaja. Pistorijusu se sudi za ubistvo njegove devojke Rive Stenkamp.

Oskar Pistorijus

„Pistorijus će svakog radnog dana, najviše 30 dana, morati da se javlja u psihijatrijsku bolnicu u Pretoriji, kako bi se utvrdilo da li pati od poremećaja anksioznosti“, rekla je sudija Tokozile Masipa.

Suđenje je zbog toga odloženo do 30. juna. Psihijatar koji je svedočio u Pistorijusovu korist, je prošle nedelje izjavio da sprinter ima anksiozni poremećaj iz detinjstva i da je to možda doprinelo da ubije Rivu Stenkamp.

Testovi će se obavljati ambulantno i biće mu dozvoljeno da napusti bolnicu svakoga dana u četiri popodne, ili kada ga lekari otpuste. Pistorijus je optužen da je 14. februara prošle godine u svojoj kući u Pretoriji s predumišljajem ubio svoju devojku Rivu Stenkamp.

On je pred sudom rekao da je greškom ubio svoju devojku, pošto je mislio da je provalnik.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter