0
Auto Moto

Preminuo Breman, trostruki šampion u Formuli 1

Objavljeno: 19.05.14 u 12:38

Trostruki šampion Formule 1 ser Džek Brebam preminuo je u ponedeljak u 88. godini. Brebam je bio prvi vozač koji je osvojio titulu u Formuli 1 u bolidu koji je sam napravio, pošto je osnovao svoj tim ranih šezdesetih godina prošlog veka, pošto se prethodno okitio dvema titula kao vozač Kupera.

Jack Brabham

Upravo u Kuperu, Brebam je debitovao u Formuli 1 1995. godine, ali se neko vreme više koncentrisao na Formulu 2, pa je pravu priliku dobio tek tri godine kasnije. Do prve pobede došao je u Monaku naredne sezone, a tako je praktično započeo dominaciju, pošto je šampionate 1959. i 1960. godine krunisao titulama.Povukao se na kraju sezone 1970. godine.
Ovo je veoma tužan dan za sve nas”, rekao je Dejvid Brebam, “Moj otac je preminuo mirnou svojoj kući u 88. godini ovog jutra. Imao je neverovatan život, postigao je mnogo više nego što je iko mogao da sanja i živeće kroz neverovatnu zaostavštinu koju je ostavio za sobom”.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter