in , ,

Novak: Hvala svima koji su pomogli ugroženima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je posle osvajanja mastersa u Rimu da trofej posvećuje narodu u Srbiji i da ugroženima od katastrofalnih poplava pokušava da doprinese na svoj način.

Novak Djokovic

Đoković je nakon pobede u finalu nad Rafaelom Nadalom nacrtao veliko srce na terenu, a potom na kameri napisao poruku „Ovo je za Srbiju i Bosnu!“.

„Ja pokušavam da doprinesem na svoj način. Ovo su vrlo kritična vremena za moju zemlju i moj narod. Ovu pobedu i ovaj trofej posvećujem njima“, poručio je Đoković.

On je istakao da je pokušao da ukaže međunarodnim medijima kolike su razmere tragedije koja je zadesila Srbiju.

„Koliko sam video, u poslednja 24 sata ima više toga – da li je to zbog mene ili ne, ne znam, ali najbitnije je da se priča o tome jer zaslužujemo da dobijemo tu pomoć. Nacija smo koja je dosta propatila u poslednjih 20 godina. Hvala svim ljudima koji su volontirali da pomognu drugima, koji su bili složni i pokazali dobro srce“, rekao je Đoković za B92.

Najbolji srpski teniser zahvalio se i svim kolegama sportistima koji su do sada pomogli ili su najavili da će to uraditi u narednim danima.

„Hvala i svim sportistima – video sam akcije Janka i Viktora, Rakočevica, Dejana Stankovića, fudbalera Zvezde, Partizana, Vojvodine… Nemojte da zamerite ako sam nekoga zaboravio, ali pratio sam sve vesti i video sam da ima mnogo dobrih ljudi koji žele da pomognu i da svoju profesiju stave u drugi plan. S te strane je i meni malo neugodno što sam igrao ovaj turnir i što nisam mogao fizički da pomognem“, zaključio je Đoković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Krstić: Nemam dilemu, igraću za Srbiju

Blažič video porukom pozvao svoje zemljake da pomognu Srbiji (VIDEO)