0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Čović: Najmlađi i potreseni zbog katastrofe, popeli smo se na krov Evrope!

Objavljeno: 19.05.14 u 16:38

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović smatra da su juniori osvajanjem Evrolige u Milanu ostvarili veliki uspeh.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

On je posebno naglasio da mladim igračima crveno-belih nije bilo nimalo lako da nastupaju na velikom turniru u trenucima kada u našoj zemlji vlada katastrofa zbog poplava.

Ostvarili smo veliki uspeh. U konkurenciji odličnih timova, klubova koji zaista ulažu velika sredstva u mlađe kategorije osvojili smo prvo mesto. Trijumf još više dobija na težini ako se zna da smo imali najmlađu ekipu na turniru i da su igrači i članovi stručnog štaba bili veoma potrešeni zbog velike prirodne katastrofe koja je zadesila Srbiju. Međutim, momci su ceo turnir odigrali na izuzetno visokom nivou, a posebno impozantnu partiju su pružili u finalu protiv slavnog Reala na čemu su nam čestitali svi eminentni ljudi iz sveta košarke koji su bili u Milanu“, rekao je Čović i nastavio:

Uspeh koji smo ostvarili je plod veoma dobrog i pre svega sistemskog rada koji smo uspostavili u Crvenoj zvezdi u prethodne tri godine. To je sistem koji je razvijen u FMP, a koji je godinama davao izvanredne rezultate kako u produkciji igrača tako i u osvajanju trofeja. Podsetio bih samo da su Zvezdini juniori prošle godine nesrećno izgubili šanse za plasman u finale, ali iz te generacije je ove sezone čak osam igrača igralo seniorsku košarku: Tejić, Rebić i Ristić u Crvenoj zvezdi, a Gudurić, Đukanović, Kaplanović, Vorkapić i Jovanović u FMP-u. Svesno smo drastično podmladili juniorsku selekciju, koja se u Jedinstvenoj juniorskoj ligi Srbije takmičila sa znatno starijim igračima. Naša selekcija je bila godinu, dve mlađa od svih ostalih ekipa, ali pokazalo se da je to bio ispravan potez. Znali smo da imamo talentovane igrače, ukazali smo im poverenje i oni su to opravdali na pravi način i pokazali da predstavljaju svetlu budućnost srpske košarke i Crvene zvezde. Ono što mora da se uradi je da se klubovi na neki način zaštite od raznoraznih menadžera koji nam najtelontovanije momke bukvalno otimaju i odvode u inostranstvo“, naglasio je Čović. 

Nebojša Čović na kraju je posebno želeo da istakne maksimalnu angažovanost svih struktura u klubu na pomoći koja je ukazana ugroženima u nezapamćenim poplavama koje su pogodile Srbiju:

“Kao predsednik KK Crvena zvezda veoma sam zadovoljan i ponosan kako su igrači, stručni štab i zaposleni u klubu odreagovali u kriznoj situaciji. Na prvi znak velike katastrofe koja nas je zadesila odmah smo u službi zbrinjavanja evakuisanih građana iz Obrenovca na raspolaganje stavili naše dve dvorane na Čukarici – Basket siti i Basket lend. Zaposleni u klubu danonoćno su radili kako bi sve pripremili za prihvat evakuisanih građana. Igrači i stručni štab kao i članovi uprave su na namenski račun uplatili novčana sredstva, a svi zajedno su skladištili robu koja dopremana kao pomoć u ove prihvatne centre. U toj masovnoj akciji učestvovali su i košarkaši FMP-a. Nastavićemo i dalje da šaljemo apele za pomoć, a pratićemo i situaciju na terenu i shodno mogućnostima i potrebama pomogati ugroženo stanovništvo“, zaključio je Čović, a prenosi zvanični sajt kluba.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter