0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

‘Zvezdina titula za Srbiju i srpski narod!’

Objavljeno: 18.05.14 u 19:03

Trener juniora Crvene zvezde Slobodan Klipa posvetio je osvajanje trofeja Evrolige Srbiji i narodu kojeg je zadesila velika prirodna katastrofa.  

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

“Nije nam bilo lako jer smo svakodnevno pričali o problemima naših prijatelja i porodica koje su u Srbiji pogodile strašne poplave. Bili smo stotinama kilometara daleko i nismo bili u prilici da nekako pomognemo, a do nas su stizali uznemirujuće vesti. Ali, celokupnu situaciju smo iskoristili kao dodatni motiv. Zato ovaj trijumf i osvajanje Evroliginog turnira posvećujemo Srbiji i našem narodu koji je zadesila velika prirodna katastrofa“, rekao je Klipa.

On je istakao da je pred put na završni turnir Evrolige bio vrlo optimističan.

“Veoma mi je drago zbog ovih momaka koji su uložili mnogo truda, rada i energije tokom čitave sezone. To im se isplatilo, a kao nagrada stigao je pehar Evrolige. Uvek sam govorio da su ovakvi trofeji posledica veoma predanog rada. Možda moji igrači i nisu bili najtalentovaniji na ovom turniru, ali su tokom cele godine vredno trenirali, tokom čitavog turnira su se žestoko borili i dali su sve od sebe da bi došli do željenog cilja. Nije bilo nimalo lako, jer smo u finalu igrali protiv veoma moćne ekipe. Real je dominantno osvojio juniorski šampionat Španije, a mi smo pokazali da smo bolji“, rekao je Klipa i za kraj dodao:

“Ceo turnir odigrali smo timski, a to smo želeli i zahtevali od igrača. Oakvi turniri se  osvajaju samo timskom igrom, nesebičnošću i pre sveka jakom odbranom. Pokazali smo neverovatan kvalitet u tom segmentu igre, a u prilog tome najbolje svedoči činjenica da nam je tako dobra ekipa kao što je Real ubacila samo 42 poena, iako u proseku oni postižu preko 70, 80 poena. To je dokaz našeg timskog kvaliteta i naše discipline jer je zaista teško da momke u tim godinama naterate da svih 40 minuta budu u stavu i da tako predano ispunjavaju defanzivne zadatke. Podsećam da smo imali veoma mladu ekipu, da su čak trojica igrača u našem timu 1998. godište. To je veliki zalog za budućnost. Međutim, ono što je za njih najvažnije u ovom trenutku je da nastave da još napornije treniraju, da rade na sebi i da ne polete već čvrsto ostanu na zemlji. Zadatak svih nas je da im u tome pomognemo“, zaključio je Klipa, prenosi sajt kluba.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter