0
ATP

Đoković počistio Nadala i osvojio Rim!

Objavljeno: 18.05.14 u 18:44

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je turnir u Rimu pošto je danas u finalu savladao Rafaela Nadala sa 4:6, 6:3, 6:3.  

Novak Đoković

Nadal je dobio 22 od prethodnih 40 međusobnih mečeva, ali poslednja tri duela pripala su Đokoviću, ali sva tri na betonskoj podlozi. U mečevima na šljaci, Đoković je sada smanjio na 13:4. 

Novak nije bio na svom nivou samo u prvom setu kada je lako prepustio Špancu jedan brejk, koji je bio dovoljan Nadalu da povede sa 6:3.

Đoković je u drugom zaigrao mnogo bolje, vodio je sa 3:1 i 40:0, a poslednji poen dobio je servis-volejom. Međutim, malo opuštanje dovelo je Nadala do izjednačenja, a potom su usledile dve greške Novaka za brejk – 3:2, potom dodao gas i poveo sa 4:2 i do kraja rutinski sačuvao prednost za 6:3. 

Na samom startu trećeg seta, Novak je napravio brejk koji je držao do 3:1 kada je usledio pad i izjednačenje – 3:3. Ipak, Novak tada uzima odmah novi brejk i prelama meč u svoju korist do konačnih 6:3.

Ovo je treći put u karijeri da je Novak osvojio trofej u Rimu, posle 2008. i 2011. godine.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter