0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Stanković: Duša me boli, iskoristiću svoj ugled da pomognem Srbiji

Objavljeno: 17.05.14 u 11:52

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Dejan Stanković počeo je sa sakupljanjem pomoći za ljude iz područja pogođenih poplavama. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Stanković je danas razgovarao sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i finaliziraju se detalji o humanitarnoj pomoći koju će nova fondacija „Dejan Stanković za Srbiju“ u narednim danima dopremiti ugroženom stanovništvu Srbije.
Fondacija će okupiti srpske sportiste iz zemlje i inostranstva koji žele da pomognu, a sredstva koja se prikupe biće namenjena za kupovinu namirnica, odeće i lekova, kao i za sanaciju nakon završetka tragičnih nepogoda koje su zadesile
Srbiju.

„Nisam u Srbiji, ali me boli muka koju naši ljudi proživljavaju, saosećanje je ogromno i želim da pomognem na sve načine na koje mogu. Sportisti su uvek uz svoj narod, to nam je najvažnije i tako je i sada. Želja mi je da iskoristim svoj ugled da pomognem Srbiji i da okupim što više sportista iz inostranstva koji su izrazili želju da pomognu. U ovakvim trenucima, potrebe ugroženih svi moramo da stavimo ispred svojih potreba i damo sve od sebe da pomognemo da se ublaži tragedija koja je zadesila našu zemlju“, rekao je Stanković u razgovoru sa Udovičićem.

Ministar Udovičić je u ime vlade zahvalio Stankoviću, ali i svim sportistima koji zajedno sa ostalima danonoćno brane Srbiju od katastrofe koja nas je zadesila i istakao da će pomoć naših sportista odmah biti raspoređena tamo gde je najpotrebnije.

„Građanima Srbije je potrebna pomoć i za svaku je pohvalu ovakva inicijativa. Dejan je još jednom pokazao da ima veliko srce. Ovo je sjajan ljudski čin. Želim i da zahvalim svim našim sportistima, sportskim savezima, klubovima, kancelarijama za mlade, policiji, vojsci, vatrogascima i svima koji brane svoju zemlju i koji su se danonoćno angažovali na svim područjima pogođenim poplavama. Apelujem na sve naše sportiste u inostranstvu da se okupe oko ove Dejanove inicijative i pomognu našim građanima u ovim teškim trenucima“, rekao je Udovičić.

hotsport.rs/tanjug

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter