0
Evrokupovi

Promene: Osvajaču Lige Evrope plasman u Ligu šampiona

Objavljeno: 16.05.14 u 22:19

Nagrade za osvajanje fudbalske Lige Evrope svake godine su sve veće, a organizatori su istakli da se nadaju da će to povećati i interesovanje za to takmičenje u narednim sezonama.

UEFA

Finalna utakmica između Sevilje i Benfike bila je poslednja koja neće donositi ništa sem novca, pošto će od naredne sezone pobednik Lige Evrope ići direktno u Ligu šampiona.

„Uvođenjem ove nagrade postoji osećaj da će klubovi ozbiljnije shvatiti Ligu Evrope“, rekao je direktor marketinga Evropske fudbalske unije (UEFA) Gi-Loran Epstin.

Očekivani porast nagradnog fonda za 20 odsto od 2015. godine takođe bi trebalo da pomogne u porastu imidža tog takmičenja. Asocijacija evropskih klubova objavila je da je više od 200 ekipa članova tog udruženja srećno sa Ligom Evrope.

Međutim, udruženje priznaje da je potrebno da se zatvori „veliki finansijski jaz“ između Lige šampiona i drugog po važnosti takmičenja, koji trenutno iznosi oko milijardu evra razlike.

„Moramo da budemo pragmatični, Lige Evrope nije Liga šampiona“, naveo je Epstin.

UEFA smatra da je interesovanje engleskih klubova za Ligu Evrope prilično negativno, ali Epstin je kazao da „veruje da će se to promeniti“, pošto je Čelsi prošle godine osvojio ovo takmičenje.

Kada se radi o italijanskim klubovima, veruje se da oni kroz dobre rezultate u Ligi Evrope mogu da povrate četvrto mesto koje će iz nacionalnog prvenstva voditi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter