0
Evropske lige

Martino: Ako pobedimo, biće to prva titula Barse koju nisu osvojili vanzemaljci

Objavljeno: 16.05.14 u 17:05

Trener Barselone Herardo Martino priznao je da će učiniti sve što je u njegovoj moći da njegov tim u subotu pobedi Atletiko Madrid i odbrani titulu Lige Primere. 

Gerardo-Martino-v-AC-Milan_3023298

Katalonci posle teške godine iza njih, imaju veliku priliku da izvuku sezonu osvajanjem titule, uprkos očajnim rezultatima u poslednjih nekoliko nedelja.

“Ukoliko uspemo da pobedimo i osvojimo titulu, biće to prva osvojena od strane normalnih, živih bića koji su se svim silama borili da dođu do trofeja. Prethodne titule za Barsu osvajali su vanzemaljci, dok su se ove godine isti igrači morali mučiti, i na sve moguće načine doći do pobeda. Ipak, ovi igrači zaslužuju ovu titulu posle svega što im se desilo ove godine. Dajem svoje srce i dušu da osvojim titulu za Barsu i ove fudbalere, koji su pokazali neverovatan timski duh i posvećenost uprkos svemu što su prolazili“, istakao je Martino.

Statistika ove sezone nije na strani Katalonaca, pošto na pet odigranih mečeva Barsa nema nijednu pobedu, a pritom je dala samo dva gola.

“Prethodni mečevi Barse i Atletika nemaju nikakve veze sa ovim, jer ovaj duel direktno donosi titulu. Timovi poput Atletika su mnogo opasniji nakon velikih pobeda, a oni dolaze na Kamp Nou nakon što su eliminisali Čelsi u Ligi šampiona. Ipak, emocije na ovom meču biće potpuno drugačije nego na onim prethodnim. Očekuje nas velika borba i pravi spektakl“, zaključio je Martino.

Podsetimo, Martino je danas dobio odlične vesti, pošto su Pike, Alba i Nejmar dobili zeleno svetlo od lekarskog tima, a trener Barse pozvao je 24 igrača za sutrašnji susret. Van stroja je samo Viktor Valdes koji se oporavlja u Nemačkoj.

Utakmica Barselona – Atletiko Madrid na programu je u subotu u 18 sati.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter