0
Fudbal

Među ‘trikolorima’ nema Nasrija

Objavljeno: 13.05.14 u 22:57

Selektor reprezentacije Francuske Didije Dešan saopštio je spisak od 23 igrača za učešće na prvenstvu sveta u Brazilu, a veliko iznenađenje predstavlja izostavljanje fudbalera Mančester sitija Samira Nasrija.

desam

Pored Nasrija, koji je sa Sitijem osvojio titulu u Premijer ligi i do sada odigrao 41 utakmicu u dresu nacionalnog tima, sa spiska je otpao i iskusni kapiten Monaka Erik Abidal, reprezentativac na 67 mečeva.

„Nasri je veoma kvalitetan fudbaler, ali njegove igre u reprezentaciji nisu na nivou onih koje pruža u svom klubu. On je važan igrač i prvi izbor za Siti, ali to nije slučaj u reprezentaciji Francuske. I kada uđe u igru kao zamena, on nije srećan, oseća se kao da ne pripada timu u potpunosti. Zato on nije na spisku“, izjavio je Dešan.

Nasri (26), koga takođe nije uvrstio Rajmon Domenek u sastav za šampionat 2010, poslednji put je igrao za Francusku u novembarskom porazu od Ukrajine (2:0), u prvom meču baraža za Mundijal u Brazilu.

Što se tiče 34-godišnjeg veterana Abidala, Dešan je naveo da želi da ukaže šansu mlađim defanzivcima, a „trikolore“ prema očekivanjima predvode glavne zvezde Frank Riberi (Bajern Minhen) i Karim Benzema (Real Madrid).

Francuska će na predstojećem prvenstvu sveta igrati u E grupi sa Švajcarskom, Ekvadorom i Hondurasom, a do starta takmičenja imaće kontrolne mečeve protiv Norveške 27. maja u Parizu, Paragvaja 1. juna u Nici i Jamajke 8. juna u Lilu.

Prvu utakmicu na Mundijalu „trikolori“ će odigrati 15. juna u Porto Alegreu protiv Hondurasa.

Spisak  igrača reprezentacije Francuske:

Golmani: Mikael Landro (Bastija), Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Olimpik Marsej).

Odbrana: Matje Debiši (Njukasl), Lukas Dinje (Pari Sen Žermen), Patris Evra (Mančester junajted), Loran Košćelni (Arsenal), Elijakim Mangala (Porto), Bakari Sanja (Arsenal), Mamadu Sako (Liverpul), Rafael Varan (Real Madrid).

Sredina terena: Johan Kabaj (Pari Sen Žermen), Klemon Grenije (Lion), Blez Matuidi (Pari Sen Žermen), Rio Mavuba (Lil), Pol Pogba (Juventus), Musa Sisoko (Njukasl), Matje Valbuena (Olimpik Marsej).

Napadači: Karim Benzema (Real Madrid), Olivije Žiru (Arsenal), Antoan Grizman (Sosijedad), Loik Remi (Njukasl), Frank Riberi (Bajern Minhen).

Rezerve: Remi Kabela (Monpelje), Maksim Gonalon (Lion), Aleksandre Lakazet (Lion), Loik Perin (Sent Etjen), Stefan Rufije (Sent Etjen), Morgan Šnajderlin (Sautempton), Benoa Tremulinas (Sent Etjen, na pozajmici u kijevskom Dinamu).

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici HotsportSRB, kao i na na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter