0
Ostali sportovi

MOK: Igre 2016. ostaju u Riju

Objavljeno: 11.05.14 u 09:56

Međunarodni olimpijski komitet demantovao je navode kako bi Rio de Žaneiro mogao da ostane bez organizacije Olimpijskih igara 2016. godine.

RioOlympicLogo2010-1ni4e43

Britanska štampa je pisala da se MOK „tajno raspitivao“ da li bi London, domaćin poslednjih Igara, mogao eventualno da preuzme domaćinstvo OI 2016. od Rija, zbog probijanja rokova izgradnje objekata u Brazilu.

„Nema ni trunke istine u tome. Potpuno bez osnova i u potpunosti neizvodljivo“, rekao je portparol MOK-a Mark Adams.

Potpredsednik MOK-a Džon Kouts u aprilu je izjavio kako su pripreme za OI u Riju najgore što je ikada video i zatražio je od organizatora da značajno ubrzaju radove kako se ne bi našli u problemima. On je potom ublažio svoju izjavu, rekavši da je Rio preduzeo niz mera da ubrza izgradnju.

Mnogi objekti koji su korišćeni za Olimpijske igre 2012. godine u Londonu su demontirani ili su prilagođeni za javnu upotrebu, pa bi tako njihovo ponovno osposobljavanje predstavljalo velike logističke i finansijske izazove za prestonicu Velike Britanije.

hotsport.rs /beta

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter