in , ,

Borković 12. u prvoj trci

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je 12. mesto na prvoj trci četvrte runde Svetskog šampionata turing automobila u Slovačkoj. 

borkovic-hungaroring2

Borković nije uspeo da se domogne novih bodova, ali ga naredna prilika čeka već od 17.45, kada se vozi druga trka na stazi Slovakijaring.

Borković je imao velike probleme da se izbori sa lošim vremenskim uslovima, nekoliko puta je izleteo sa staze, a takođe je oštetio svoj Ševrolet Kruz, ali se očekuje da ga mehaničari poprave do sledeće trke.

“Uslovi su bili neverovatno teški, kiša je padala od početka trke. Znao sam još posle trke u Francuskoj, kad su bili slični uslovi, da će mi biti teško da budem konkurentan i postižem željene rezultate. Nisam oduševljen rezultatom jer nisam uzeo bodove, ali auto je u jednom komadu, a vrlo lako je moglo da bude suprotno. Dosta je oštećen već od prvog kruga kad sam se sudario s Tijagom Monteirom gde sam iskrivio trap, prednji levi točak i donji spliter, pa mi ni aerodinamika nije bila najbolja. To su trke, nadam se da ću što pre zaboraviti nastupe u Mađarskoj i Slovačkoj, gde imam problem sa snalaženjem i idealnim podešavanjem automobila. Nadam se da ću posle ove trke imati test kako bih unapredio automobil, preko mi je potreban“, istakao je Borković.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Napoli ponizio Mihu, Bolonja ispala

Siti je novi šampion Premijer lige, krvavi oproštaj Nemanje Vidića! (VIDEO)