0
Auto Moto

Ništa novo, Hamilton kreće prvi i u Španiji

Objavljeno: 10.05.14 u 15:27

Nije bilo iznenađenja na kvalifikacijama za sutrašnju trku Formule 1 koja se za Veliku nagradu Španije vozi na stazi Katalunja pored Barselone pošto je novu pol-poziciju osvojio vozač Mercedesa Luis Hamilton.

luis-hamilton-boks

Britanac je u trećem delu kvalifikacija ostvario najbolje vreme od 1:25,232 minuta što je za 168 hiljaditih delova sekunde bilo bolje od rezultata koji je zabeležio njegov klupski kolega Niko Rozberg (1:25,400).

Iz drugog reda krenuće vozači Red Bula Danijel Rikardo i Vilijamsa Valteri Botas, peto vreme je ostvario Roman Grožan u Lotusu, dok su dva bivša šampiona, vozači Ferarija, Kimi Raikonen i Fernando Alonso na šestom i sedmom mestu. Dženson Baton je tek osmi u Meklarenu, Felipe Masa je završio na devetom mestu, dok se Red Bul Sebastijana Fetela pokvario na startu trećeg dela kvalifikacija pa aktuelni prvak Formule 1 nije zabaležio vreme.

Trka za Veliku nagradu Španije, peta u sezoni, na programu je u nedelje u 14 časova. Vodeći u generalnom plasmanu i dalje je Niko Rozberg sa 79 bodova, a samo četiri manje ima Luis Hamilton i to samo iz razloga što nije završio trku u Australiji, dok je na preostale tri trijumfovao.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter