0
Domaći fudbal

Uprava Vojvodine krade glasove na Skupštini?!

Objavljeno: 09.05.14 u 16:43

Predsednik Nadzornog odbora FK Vojvodina Đorđe Nedeljkov izjavio je da aktuelna uprava novosadskog kluba planira da na nelegitiman način imenuje menadžera Zorana Pavlovića za novog prvog čoveka crveno-belih.

SRB_Novi_Sad_FK_Vojvodina_Stadion_Karadorde_42

Prema njegovim rečima, to je sve zamisao direktora FC “Vujadin Boškov“ Milana Čabrića i “odlazećeg“ generalnog sekretara Radisava Rabrenovića.

“Po Statutu, predsednika kluba bira stari saziv Skupštine, a novoizabrani predsednik ima mandat da predloži članove Upravnog odbora i 16 novih članova Skupštine kluba. Međutim, aktuelno rukovodstvo je, grubo kršeći Statut, na nelegalan način već izabralo 16 novih članova Skupštine, a legalnim članovima, čiji mandat i dalje traje, nisu poslali pozive za nedeljnu sednicu Skupštine. Takođe, oni žele da zasedanje bude zatvoreno za javnost, bez prisustva medija. Oni hoće da na brzinu, bez svedoka, ozvaniče svoje nelegalne radnje. Ni to nije moguće: po Statutu, sednica Skupštine ne može da bude zatvorena za javnost, već otvorena i javna. Nikada do sada nije bilo za javnost zatvorene sednice Skupštine. To je režija Milana Čabrića i Radisava Rabrenovića, koji žele da nelegalno proguraju Zorana Pavlovića za novog predsednika Upravnog odbora Vojvodine“, kaže Nedeljkov za Dnevnik.

Ipak, on ne namerava da sedi skrštenih ruku.

“Nadzorni odbor će već danas poslati dopis Ministarstvu omladine i sporta, koje je nadležno za rešavanje statutarnih problema u klubovima, da se u FK Vojvodina sprema nelegalan izbor predsednika Upravnog odbora, uz kršenje Statuta. Takođe, pokrenućemo upravni postupak za poništenje svih odluka ukoliko se nedeljna sednica Skupštine održi na nelegalan način, a o svemu ćemo obavestiti i Zajednicu superligaša i Fudbalski savez Srbije“, navodi Nedeljkov.

Za kraj, on postavlja pitanje:

“Zar Novi Sad nema sposobnog čoveka koji bi stao na čelo Vojvodine, pa treba da dovodimo čoveka iz Beograda da bude predsednik novosadskog kluba“, pita se Nedeljkov.

Sednica Skupštine FK Vojvodina održaće se 11. maja, a jedini koji je podneo kandidaturu za novog predsednika kluba jeste Zoran Pavlović.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter