0
Evropske lige

Konte osvajanje titule naziva istorijskim uspehom Juventusa

Objavljeno: 08.05.14 u 10:17

Trener Juventusa Antonio Konte rekao je da je 30. titula šampiona Italije istorijski uspeh za „staru damu“ i dodao da još ne zna da li će ostati u torinskom klubu.

Antonio-Conte_2809319
„Ovaj Skudeto nazvao bih istorijskim. To je možda najadekvatnija reč za ono što je ekipa radila u prethodne tri sezone. Ne bi trebalo da zaboravimo da smo pre toga dva puta bili sedmi u Seriji A. Mislim da nismo mogli više u prethodne tri godine“, rekao je Konte.

Prethodnih nekoliko meseci Konte i uprava Juventusa nisu konkretizovali razgovore o produžetku ugovora.

„Već sam nekoliko puta rekao da ćemo o tome detaljno razgovarati kada sve prođe i kada se stvari ‘slegnu’. Ovo su za mene bile tri veoma stresne godine i moram da zahvalim svojim fudbalerima“, kazao je Konte, kojem je trijumf nad Atalantom bio jubilarni, 100. na klupi „stare dame“.

On je priznao da u Juventusu bogata istorija kluba često ume da predstavlja breme za ekipu.

„Ove godine smo bili loši u Ligi šampiona, ali smo pružili neke dobre partije u Ligi Evrope. Bili smo blizu plasmana u finale, ali za sve je potrebno strpljenje. Znam da navijači hoće uspeh u Evropi, ali to nije tako jednostavno. U Italiji ne možemo više da napredujemo. Sledeće što ću da uradim je da sednem sa čelnicima kluba i u opuštenoj atmosferi razmotrimo situaciju. Zajedno ćemo da vidimo šta je najbolje za Juventus“, zaključio je Konte.

Juventus je tri kola pre kraja Serije A odbranio šampionsku titulu, a do kraja takmičenja ima šansu da postane prvi tim sa više od 100 osvojenih bodova, pošto ih sada ima 96.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter