0
Fudbal

FOTO:STARSPORT

Komazec: Treninzi do iznemoglosti

Objavljeno: 08.05.14 u 12:35

Nikola Komazec, najefikasniji srpski fudbaler u jesenjem delu sezone i član korejskog Busana, oporavio se od povrede zadnje lože, zbog koje je pauzirao mesec dana i ponovo je na raspolaganju treneru Sung-Hjo Junu.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Posle izvanredne polusezone u Sarajevu, gde je postigao 14 golova, Komazec je prešao u korejski Busan IPark. Komazec kaže da je fudbal u Južnoj Koreji na izuzetno visokom nivou.

-Južna Koreja je jedna od najrazvijenijih zemalja i sigurno da kao takva puno ulaže u sportu. Na prvom mestu su dva sporta ujednačena po popularnosti – fudbal i bejzbol. Infrastruktura im je na vrhunskom nivou i sigurno da imaju veoma kvalitetno fudbalsko takmičenje, najbolje što Azija ima – smatra Komazec.

26-godišnji centarfor rekao je da je i nivo posvećenosti sportu na znatno drugačijem nivou u odnosu na domaće prilike.

-Mentalitet sportista je ovde znatno drugačiji nego kod nas. Igrači treniraju do iznemoglosti svakog dana i to im daje rezultate, pogotovo poslednje decenije. Imaju mnogo kvalitetnih igrača. Treninzi su im veoma naporni i bukvalno, ako ovde želiš da uspeš, moraš da budeš posvećen 24 sata dnevno. Skoro ceo dan se provodi u sportskom centru, trenirajući i pripremajući se za sledeću utakmicu koja nas očekuje. Za privatni život se praktično nema puno vremena – rekao je Komazec.

Komazec nije krio oduševljenje ni svojim klubom koji igra na Busan Aisad stadionu i koji trenutno zauzima sedmu poziciju u šampionatu.

-Ovde su fudbaleri velike zvezde, stadioni su popunjeni na svakoj utakmici. Na našem stadionu se igralo četvrtfinale Svetskog prvenstva i to je jedna zaista impresivna građevina. Što se tiče navijača, kao i u celoj Aziji, nikada nije došlo do nekih nereda. Bude dosta ljudi na tribinama ali to ni približno nije atmosfera kao na primer na našem večitom derbiju – kaže Komazec.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

Komazec je karijeru započeo u Hajduku iz Kule, a van Srbije je najčešće igrao u najvećim ili u nekim od najvećih klubova u tim državama. Nakon Hajduka bio je član rumunskog Petrolula, koji je uz Steauu najbolji klub u Rumuniji. Posle toga je sa uspehom igrao za Maribor, sa kojim je nastupao i u Ligi Evrope, gde su im rivali bili Lacio i Totenhem, dok je tajlandski Suphanburi, klub u kojem je igrao pre Sarajeva, jedan od najvećih timova u toj azijskoj zemlji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter