0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

FSS: Čudno ponašanje superligaških klubova

Objavljeno: 08.05.14 u 22:25

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije analizirao je danas takmičenje u nacionalnoj Superligi i zaključio da sudije rade pod velikim pritiskom i da su napravili niz grešaka na terenu, čak i više nego prethodnih sezona.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

„FSS je na početku tekuće sezone mnogo toga uložio u suđenje, kao što je između ostalog uvođenje šest arbitara i komunikacija na terenu, kako bi se omogućio kvalitetniji rad sudija i na taj način njihove greške svele na minimum. Poseban osvrt je izvršen u slučaju FK Sloboda iz Užica. Na osnovu predstavljene analize iz njihovih žalbi, a Užičani su se žalili 13 puta u dosadašnjih 27 kola, jasno je zaključeno da su u nekim slučajevima i bili u pravu, kao što nekada i nisu, odnosno da je bilo primera kada su oštećeni i njihovi protivnici“, saopštio je FSS na zvaničnom sajtu.

Dodaje se da je na današnjem sastanku u Staroj Pazovi zahtevana od predstavnika sudijske organizacije maksimalna ozbiljnost u poslednja tri kola i da se na utakmice delegiraju najspremnije i najbolje sudije.

„Članovi Odbora za hitna pitanja izrazili su čuđenje da su na jučerašnjoj sednici UO Zajednice superligaša predstavnici čak 14 od 16 klubova izrazili zadovoljstvo suđenjem u tekućoj sezoni, a u medijskim nastupima izjavama stvaraju drugačiju sliku. Smatramo da su sednice UO Zajednice klubova mesto gde se rešavaju svi problemi koji opterećuju elitni rang takmičenja i s tim u vezi pozivamo predstavnike klubove da u medijima ne stvaraju tenziju do završetka takmičenja“, navodi se u saopštenju i ističe da će najdetaljnija analiza svega prikazanog u kompletnoj sezoni biti izvršena na junskoj sednici Izvršnog odbora FSS, po završetku aktuelne sezone.

„Tom prilikom biće reči, a uslediće i brza odluka na osnovu donesenih zaključaka na toj sednici, o eventualnoj promeni sistema takmičenja u Superligi. Određene ideje već postoje, kao što su uvođenje još jednog mesta u baražu i eventualna promena broja klubova u ligi, ali će se sa njihovim obelodanjivanjem sačekati do izjašnjavanja članova IO FSS, kao i članova Zajednice superligaša. Osnovna želja je podizanje interesovanja domaćeg elitnog takmičenja i eliminisanja insinuacija oko postojanja „burazerskih odnosa“ između određenih klubova“, zaključuje se u saopštenju FSS.

Na sastanku su razmatrana i brojna pitanja u vezi rada Centra za edukaciju fudbalskih trenera FSS, a u tom cilju izabrana je konkursna komisija u sastavu Dušan Savić, Miloljub Ostojić i Voja Milosavljević.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter