in , ,

‘Prvenstvo regularno i u skladu sa propisima!’ (VIDEO)

Izvršni odbor Zajednice superligaša zaključio je na da je na dosadašnji deo sezone regularan u skladu sa propisima u duhu fer-pleja, te da se odbaciju sve špekulacije o neregularnosti u 27. kolu nacionalnog prvenstva.

jsl

Sednica održana u Sportskom centru FSS zakazana je posle zahteva fudbalskog kluba Sloboda da prvi čovek Zajednice Zvezdan Terzić podnese ostavku.

Međutim, pošto su članovi Izvršnog odbora dosadašnji deo sezone ocenili najvišom ocenom, o Terzićevoj mogućoj ostavci se nije raspravljalo.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“Članovi IO su konstatovali da se dosadašnji tok takmičenja odvija na regularan način, u skladu sa propisima u duhu fer pleja i odbacili sve špekulacije o neregularnostima u prethodnom kolu. 

Nezadovoljstvo izazvano pojedinim sudijskim odlukama nikome ne daje za pravo da ruši ceo sistem i stvara lošu sliku o Super ligi Srbije, uz konstataciju da su prisutne sudijske greške sastavni deo fudbalske igre i na višim nivoima takmičenja. Sudijska organizacija je u ingerenciji FSS-a, i ne sumnjamo da će Fudbalski savez donositi odluke koje će zaštiti integritet takmičenja. 

Predsednik Zajednice klubova Super lige je ponudio da stavi svoj mandat na raspolaganje članovima IO, ali se o tome danas nije raspravljalo, obzirom da je dosadašnji tok takmičenja ocenjen najvišom mogućom ocenom. 

Svi klubovi Super lige imaju obavezu da sve utakmice u prvenstvu igraju sa najboljim timom, maksimalno posvećeni pobedi i vođeni isključivo sportskim motivima u skladu sa pravilima fudbalske igre. 

Direktor lige ima obavezu da za utakmice do kraja prvenstva delegira najkvalitetnije delegate, sa jasnim instrukcijama da obrate maksimalnu pažnju na regularnost takmičenja. 

Sugerisati Sudijskoj komisiji da u preostale tri utakmice delegira samo najbolje sudije i najbolje kontrolore suđenja. 

Obavezuju se svi članovi klubova Super lige da će u slučaju bilo kakvih saznanja vezanih za nesportske ili sumnjive radnje odmah obavestiti Direktora lige. 

Obavezuju se svi članovi klubova Super lige da će bilo kakvo nezadovoljstvo izazvano eventualnom radnjom drugog učesnika u takmičenju, rešavati isključivo u okviru fudbalskih organa, a ne preko medija. 

Obavezuju se svi članovi klubova Super lige da će štititi integritet takmičenja, kao i da će svojim javnim nastupima dati pun doprinos stvaranju pozitivne slike o prvenstvu Super lige Srbije. 

Izvršni odbor je oštro osudio sve medijske pokušaje i neosnovane optužbe pojedinaca o neregularnostima u takmičenju i doneo odluku da će radi zaštite ugleda Super lige ovakvi i slični nastupi biti sankcionsiani u skladu sa Disciplinskim pravilnikom FSS-a. 

Klubovi unutar Zajednice Super lige Srbije izražavaju jedinstvo u nameri da se nastavi sa započetom realizacijom zacrtanih ciljeva (kvalitetno takmičenje, svojinska transformacija, poreske olakšice, pronalaženje generalnog sponzora, podizanje tržišne vrednosti TV prava, maksimiziranje prihoda, popravljanje imidža Super lige…) 

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije obavestio je prisutne da se takmičenje u Super ligi ne nalazi među prvih deset takmičenja koja su pod istragom UEFE zbog neregularnosti“, stoji u saopštenju Zajednice superligaša.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Gordić naredne tri godine u Cedeviti

Potresna ispovest legende Crvene zvede: Jedva smo izbegli pokolj u Zadru!