1
Domaći fudbal

Nepoznato o poznatom: Kako je Pape Sušić igračku karijeru završio u Zvezdi

Objavljeno: 07.05.14 u 15:36

Stariji ljubitelji Crvene zvezde sećaju se da je tokom 70-ih godina prošlog veka jedan od najtalentovanijih fudbalera tadašnje SFRJ Sead Sušić nosio crveno – beli dres.

safet-susic-psz

Sead, najviše zahvaljujući svom boemskom načinu života, u Zvezdi nije ostavio trag kakav su mnogi očekivali (za osam godina u crveno – belom odigrao 80 utakmica i postigao 25 golova). Mnogo poznatiji i slavniji bio je njegov brat Safet ‘Pape’ Sušić sadašnji selektor reprezentacije BiH.

Pape je u svojoj igračkoj karijeri gotovo deceniju igrao za FK Sarajevo, a potom isto toliko i za Pari Sen Žermen. Međutim malo je poznato da je Sušić kraj karijere dočekao u Crvenoj zvezdi.

Naravno, nije u pitanju beogradska, već francuska Crvena zvezda osnavana davne 1917. godine, za koju je Sušić odigrao jednu sezonu i na 17 utakmica za ekipu iz predrađa Parizan tri puta bio strelac.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter