0
Domaći fudbal

Vojvodina osvojila Kup Srbije! (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 07.05.14 u 21:56

Po prvi put u istoriji dugoj jedan vek, Fudbalski klub Vojvodina osvojio je Kup Srbije nakon što je u finalu sa 2:0 (1:0) savladan branilac trofeja Jagodina.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Strelci za novosađane bili su Alivodić i Babić, dok je Žakula odbranio penal Jagodincima.

Novosadski crveno – beli su više nego zasluženo stigli do pobede jer su u svih 90 minuta bili bolji rival i jednostavno činilo se da su više želeli da podignu pehar.

Sa druge strane jagodinski klub nije opravdao ulogu favorita, koju je barem na papir imao, izabranici Saše Dodića odigrali su bezidejno u napadu, ali su urpkos tome imali priliku da učine finale zanimljivijim ali je Pešićev jedanaesterac odbranio golman Vojvodine.

„Drago mi je zbog navijača i svih koji su su učestovali u ovoj pobedi. Ali moram da kažem da mi je najviše drago zbog Vujadina Boškova i ovaj pehar ide njemu“ rekao je trener ‘lala’ Branko Sosa Babić posle utakmice.

Tok finala:

90’+3 Sve je gotovo na stadionu u Humskoj. Vojvodina je poprvi put u istoriji osvojila Kup Srbije!

89′ Šušnjar je iznenada bio u prilici ali je njegov šut glavom Žakula uspeo da zaustavi.

85′ Sve je manje vremana za Jagodinu da napravio preokret, a sudeći prema razvoju događaja na terenu teško da će u tome i uspeti.

77′ Fudbaleri Jagodine na sve načine pokušavaju da postignu gol koji bi ih vratio u život, ali do sada nisu stvorili šansu iz koje bi ozbiljnije ugrozili Žakulu. Sa druge strane Vojvodina pokušava da smiri tempo, ali njeni igrači ne uspevaju duže da zadrže loptu u svojimnogama.

72′ Još jedna izmena kod Novosađana. Umesto Veselinovića na terenu je Stojanović.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

60′ Sosa Babić pravi prvu izmenu. Umesto Poletanovića u igri je mladi Mijat Gaćinović.

57′ Nakon gužve u kaznenom prostoru Vojvodine, Puškarić je nespretno igrao rukom a Jovantić pokazao na belu tačku. Pešić je preuzeo odgovornost uzeo zalet, zastao, a potom uputio udarac u levi ugao ali je Žakula ‘pročitao’ njegovu ideju i odbranio jedanaesterac.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

52′ GOOOOOOOOOOOOOOL 2:0 Babić! Puškarić je izveo slobodan udarac sa leve strane, poslao loptu nam prvu stativu gde se našao mladi Babići koji je poptuno neometan pogodio mrežu gola Jagodine.

46′ POčeo je drugi deo igre. Dodić je izvršio dve izmene na poluvremenu. Milinković je u igri umesto Mihajlovića, dok je Šušnjar zamenio Damjanovića.

45’+1 Jovanetić je produžio prvi deo igre za jedan minut, ali ništa se u tom vremenu nije značajnije dogodilo. Na odmor Vojvodina odlazi sa golom prednosti zahvaljujući sjajnom Enveru Alivodiću.

42′ Već u sledećem napadu Jagodina je mogla da izjednači, ali je Šimac sa nekih 4 metara glavom promašio povratnu loptu koja mu je bila upućena.

41′ GOOOOOOOOOOL 1:0 Alivodić! Najbolji igrač dosadašnjeg dela finala dovodi Vojvodinu do vođstva. Ponovo je hitronogi dribler probio po desnoj strani, poput vihora se stuštio u kazneni prostor i sa oko 10 metara razentnim udarcem u bliži ugao matirao nemoćnog Đuričića.

36′ Alivodić je ponovo sjajno centrirao, na drugoj stativi gola Jagodine našao se Ivanić, šutirao glavom, a Đuričić poput pantera skočio i loptu koja je išla ppod prečku poslao u korner.

33′ Poptuno se otvorila utakmica finala. Jagodina je krenula sa napadima pa sada obe ekipe pokušavaju da nađu put do protivničke mreže.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

27′ Ponovo je Alivodić bio taj koji je napravio dobar prodor, predriblao dva igrača Jagodine, zatim uputio odličan centaršut, a na ivici kaznenog prostora loptu je na grudi primio Vesilinović i fudbalski iz prve uputio udarac, ali golman Điričić dobro je intervenisao.

19′ Odličnu priliku imala je Vojvodina. Alivodić je probio po desnoj strani ušao u ‘šesnaest’ uputio centaršut po zemlji, ali je u poslednjem trenutku intervenisao ispred Puškarića jedan od defanzivaca Jagodine i poslao loptu u korner.

10‘ Uglavnom se igra na sredini terena, Vojvodina imal blagu inicijativu i više loptu u nogama, ali čini se da obe ekipe imaju onaj početni ‘grč’ u igri.

1′ Sudija Boško Jovanetić dao je znak za početak utakmice finala Kupa Srbije između Vojvodine i Jagodine.

Vojvodina: Žakula, Radoja, Ivanić, Pekarić, Alivodić, Puškarić, Veselinović, Živković, Poletanović, Milinković Savić, Babić.

Jagodina: Đuričić, Šimac, Filipović, Živanović, Mihajlović, Cvetković, Damjanović, Mitošević, Lepović, Arsenijević, Pešić.

Propozicije nacionalnog kupa nalažu, u slučaju remija, dva petnaestominutna produžetka. Ako ni tad ne bi bilo pobednika, pristupilo bi se izvođenju jedanaesteraca.

Pobedniku finalnog meča Kupa Srbije pripašće deset miliona dinara, golem pehar i atraktivna medalja.

Finale Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine igra se večeras na stadionu Partizana u Beogradu od 20 sati.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter