0
Evrokupovi

PSŽ i Siti kažnjeni sa po 60 miliona evra

Objavljeno: 06.05.14 u 12:44

Za razliku od ukrajinskog Metalurga koji je zbog nepuna dva miliona evra duga izbačen iz evropskih takmičenja Pari Sen žermen i Mančester Siti su prošli samo sa novčanom kaznom i još tri dodatne sankcije.

UEFA_Support_POS_4cp

Francuski i engleski klub će zbog kršenja finansijskog fer-pleja morati da uplate po 60 miliona evra u kasu UEFA, a uz to moraće da popune rupe u svojim budžetima.

Pored toga su kažnjeni i tako što će u narednom prelaznom roku moći da potroše „samo“ 60 miliona evra za kupovinu igrača, biće im ograničen budžet za plate igrača i moći će da licenciraju samo po 21 igrača za predstojeće učešće u Ligi šampiona (ostali klubovi 25) od čega osmorica moraju da budu iz klupske škole.

Parižani su bez previše negodovanja prihvatili kaznu čime su izbegli da slučaj bude prosleđen Komisiji za kazne, dok se u Sitiju ne mire tek tako sa odlukom UEFA odnosno imaju vremena do petka da odluče da li će se povinovati sankcijama ili će uložiti žalbu. U slučaju da se odluče da „teraju mak na konac“ rizikuju da budu dodatno kažnjeni.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter