0
Evrokupovi

Zvezda u problemu, UEFA izbacila Metalurg iz evropskih takmičenja

Objavljeno: 05.05.14 u 13:15

Izjava predsednika UEFA Mišela Platinija da klubovi neće biti izbacivani iz evropskih takmičenja zbog nepoštovanja finansijskog fer pleja odnosno da će biti samo novčano kažnjeni očigledno se odnosila samo na bogate timove iz Zapadne Evrope, dok za ostale važe drugačija pravila.

uefa-flag

Naime, ukrajinski Metalurg iz Donjecka kažnjen je sa godinu dana neigranja u evropskim takmičenjima i to bez prava žalbe, a kazna je na snazi u naredne tri godine, potvrdio je lokalnim medijima predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine Sergej Zadiran.

To praktično znači da Metalurgu kazna neće isteći u slučaju da ove sezone kroz prvenstvo ne izbori plasman u neko od evopskih takmičenja već ostaje na snazi i naredne dve godine.

Ovakav potez UEFA je upozaravajući i za Crvenu zvezdu koja bi u utorak trebalo da iznese svoju odbranu pred finansijsku komisiju ove organizacije koja crveno-bele treti za oko 2,5 miliona evra duga. Podsećamo da su crveno-beli već nekoliko puta u poslednji čas uspevali da izbore licencu i da je veliko pitanje da li će i ove godine uspeti u tome.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter