0
Košarka

Lion slavi Marinu Maljković

Objavljeno: 04.05.14 u 16:10

Košarkašice Liona, predvođene trenerom Marinom Maljković, ostvarile su veliki uspeh plasmanom u Evrokup naredne sezone. 

KK Lion

Lion, za koji nastupaju i srpske košarkašice Milica Dabović i Marina Marković, pobedio je u majstorici čelendž runde ekipu Nanta sa 76:61, čime je po prvi put u istoriji kluba obezbedio učešće u Evropi.

Maljkovićeva je izjavila da je teško opisati oduševljenje u klubu i gradu zbog ostvarenog rezultata

„Ovo je svakako nadmašilo sva očekivanja koja smo imali na početku sezone. Ideja je bila da se klub konsoliduje i stabilizuje kako bismo u narednom periodu mogli da podignemo naše ambicije, ali uspeli smo da stignemo do Evrope već iz prvog pokušaja. Ovo je veliki uspeh pogotovo kada se uzme u obzir da se klub takmiči u prvoj ligi samo tri sezone“. rekla je Maljkovićeva.

Ona zasluge za rezultat pripisuje jedinstvu u timu.

„Ceo grad je bio uz nas i to jedinstvo se prenelo i na ekipu. Kao što je poznato, ja pre svega cenim ljudske kvalitete i u Lionu sam našla i takve igračice i takvu upravu. Zajedno smo, uz veliki trud, uspeli da prevaziđemo brojne probleme sa kojima smo se suočili od samog starta i ovo je bio rezultat tog našeg rada“, rekla je Maljkovićeva.

Sredinom februara Lion se pojačao dovođenjem Milice Dabović i Marine Marković. Dabovićeva kaže kako nije pogrešila u izboru kluba.

„Dolazak u Lion bio je prava stvar. Tu sam se našla u prilici da svake nedelje igram jake utakmice u jakom prvenstvu. Ovaj rezultat je svakako prevazišao naša očekivanja, oduševljena sam što smo osvojile prvi trofej u klupskoj istoriji“, kaže Dabovićeva.

Marina Marković je rekla kako se svi u klubu raduju zbog ovog izuzetnog uspeha.

„Nadam se da sam opravdala poverenje Marine Maljković. Svi u klubu su izuzetno vredno radili od prvog dana i ovo je velika nagrada za sve nas“, rekla je Markovićeva.

Ovo je bio istovremeno i prvi trofej za Lion koji je osnovan 2000. godine i koji je u prvu ligu stigao tek 2011. Tim Marine Maljković je ligaški deo sezone završio na petom mestu, a samo su mu dva boda nedostajala da bi se nadmetao za titulu.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter