0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Zvezda pobedom nad Radom sačuvala vrh tabele (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 03.05.14 u 21:30

Fudbaleri Crvene zvezde u utakmici 27. kola Jelen Superlige na Marakani su po kišovitom vremenu pobedili ekipu Rada sa 2:0 (1:0).

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Izabranici Slaviše Stojanovića do trijumfa koji im je doneo nove važne bodove stigli su golovima Milijaša iz penala i Mrđe. Mogli su crveno – beli i ubedljivije da slave da su iskoristili neke odlične šanse pre svega u prvom poluvremnu.

„Daleko smo do kraja prvenstva. Moramo i dalje da nastavimo da idemo iz utakmice u utakmicu. Imali smo problema sa povredama, Mijailović je igrao pod temperaturom. Sada se okrećemo teškom gostovanju u Užicu.“ rekao je Slaviša Stojanović posle utakmice.

Zvezda ima tri boda više od drugoplasiranog Partizana na tri kola pre kraja šampionata.

Tok utakmice:

90’+4 Nije bilo nikakvih uzbuđenja do kraj utakmice koja je završena pobedom Zvezde 2:0.

85′ Urošević je napustio teren, a u igri je u ekipi Rada, Babić.

82′ I treću izmenu vrši šef struke Zvezde. U igri je Gogić umesto velike radilice crveno – belih Kovačevića.

76′ Zbog povrede Pavićevića, Stojanović je prinuđen da izvrši izmenu i na teren pošalje mladog Krnetu.

75′ Pao je tempo igre u poslednjih desetak minuta. Čini se da su crveno – beli zadovoljni rezultatom, dok Rad povremeno preti ali su to većinom jalovi napadi.

70′ Prva izmena u ekipi Zvezde. Umesto solidnog Filipa Kasalice u igri je Đorđe Rakić.

63′ I štoper Zvezde Savo Pavićević našao se u beležnici sudije Filipovića nakon što je igrao rukom. Žuti karton.

59′ Mrđa ke bio u prodoru po levoj strani sam izbio ispred Danilovića, a golma Rada nekako uspeo da odbrani njegov šut po zemlji.

58′ Kovačević je prekinuo jednu kontru Rada tako što je nepropisno zaustavio Lazevskog što je bilo dovoljno za žuti karton.

54′ Nova izmena u ekipi Rada. MIhajlović je na terenu zamenio Rodića.

48′ GOOOOOOOOOOOL Mrđa 2:0. Korner sa desne strane izveo je Milijaš, loptu je uputio na prvu stativu gde je najviši u skoku bio Mrđa za novi gol crveno – belih.

46′ Počelo je drugo poluvreme utakmice Crvena zvezda – Rad.

45′ +2 Igrači obe ekipe otišli su na zasluženi odmor nakon prvog poluvremena. Zvezda je većim delom imala kontrolu igre, postigla gol, dok je Rad imao jednu ozbiljniju šansu. Kuriozitet na kraju prvog dela je što su na poziv navijača igrači Zvezde prišli severnoj tribini a potom krenuli put svlačionice.

42′ U beležnici sudije Filipovića našao se Kasalica nakon neopreznog starta nad Raspopovićem.

38′ Povredio se Injac nakon jednog vazdušnog duela i neće moći da nastavi igru. Umesto njega na terenu je Radivojević.

33’GOOOOOOOOOOOOL 1:0 Milijaš iz penala! Sudija Filipović pokazao je na kreč nakon sumnjivog igranja rukom Raspopovića u kaznenom prostoru. Loptu je uzeo Milijaš i posle gotovo minut natezanja oko toga da li lopta stoji na jedanaest metara on je izveo najstrožu kaznu i doveo crveno – bele u prednost.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

26′ Sjajno je probio Lazović po desnoj strani. Brzonogi fudbaler Zvezde stuštio se sa oko 30 metara ka golu Rada, ostavio par protivničkih igrača iza sebe, ušao u kazneni prostor i onda da li šutirao ili centira po zemlji svejedno, ali na kraju nije bilo promene rezultata.

22′ Umalo Rad da stigne do vođstva kada je Pečnik traljavo intervenisao, lopta u visokom luku stigla do Raspopovića koji sa desetak metara šutira snažno preko prečke.

20′ Probio je Mrđa po levoj strani zatim centrirao po zemlji, na loptu je na prvoj stativi natrčao Kasalica i sa otprilike 4 metra promaši čitav gol.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

16′ Veliku priliku propustio je Mijailović, nakon što ga je Kasalica odlično uposlio, a ovaj sa nekih sedam emtara poslao loptu pored leve stative gola Rada.

15′ Mrđa je sa oko 20 metara raspalio po lopti Danilović samo uspeo da odbije loptu na koju je natrčao Kasalica i sproveo je u mrežu, ali napadač Zvezde nalazio se u nedozvoljenoj poziciji.

6′ Kasalica je uposlio Mrđu na levoj strani, a ovaj hitrim korakom ušao u sredinu i negde sa ivice kaznenog prostora šutirao po zemlji, ali pravo u golmana gostiju.

3′ Zbog ofsajdaKasalice  čini se opravdano poništen gol Zvezde na samom početklu utakmice.

1′ Počela je utakmica na Marakni između Zvezde i Rada, a videćmo ko će se po vlažnom i klizavom terenu bolje snaći

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Nakon poraza u ‘večitom’ derbiju izabranici Slaviše Stojanovića pokušaće da protiv jedne od najslabijih ekipa u ligi zabeleže pobedu i sačuvaju bodovnu prednost u odnosu na Partizan.

Za razliku od neočekivanog taktičkog odstupanja u derbiiju šef struke crveno – belih bi protiv ‘građevinara’ trebalo da izađe u formaciji kojom je i došao nadomak osvajanja titule, što bi trebalo da znači da će na terenu imati jednog klasičnog zadnjeg veznog i dva igrača u napadu.

Stadion FK Crvena zvezda.
Sudija: Dejan Filipović

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Mrđa, Kasalica.

Rad: Danilović, Ćirković, Stanojević, Injac, Lazevski, Gnjatić, Raspopović, Urošević, Milošević, Rodić, Knežević.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter