0
Evropske lige

FOTO:STARSPORT

Mateus: Pep, Bajern nije Barsa

Objavljeno: 03.05.14 u 16:38

Nekadašnji fudbaler Bajerna Lotar Mateus kritikovao je trenera minhenskog tima Pepa Gvardiolu zbog forsiranja stila ‘tika-taka’. 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Gvardiola je letos preuzeo ekipu, ali je kritikovan zato što je promenio Bajernom stil i sistem igre iz vremena kada je sa Barsom osvojio 14 trofeja za četiri godine.

“Ne možete u Bajernu igrati ’tiki-taku’, kao i da igra kao što su Barselonini igrači. Gvardiola je previše menjao taktiku i igrače i sve je krenulo loše po bavarski tim. Ne mogu da shvatim da kapitena Filipa Lama stalno rotira na poziciji veznog i desnog beka. Ukoliko izgube od Borusije u finalu kupa, biće ozbiljnih razgovora u vezi sa radom štručnog štaba“, rekao je Mateus, a prenosi Bild. 

Mateus je igrao za Bajern u dva navrata, od 1984. do 1988, kao i 1992. do 2000. godine i odigrao je 406 utakmica i postigao 99 golova. 

Sa Bajernom je osvojio sedam titula u Bundesligi, tri nacionalna kupa, tri Liga kupa, jedan Superkup Nemačke, Kup Uefa, dok je dva puta je poražen u finalu Lige šampiona. 

On je u trenerskoj karijeri vodio bečki Rapid, Partizan, Atletiko Paranense, Red Bul Salcburg, Makakabi iz Netanje, a bio je i selektor reprezentacija Madjarske i Bugarske. 

hotsport.rs/tanjug

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter