0
Ostali sportovi

Poljaci ne žele organizaciju ZOI u Krakovu

Objavljeno: 02.05.14 u 11:36

Kandidatura Krakova za Zimske olimpijske igre 2022. pretrpela je novi udarac, pošto je poslednje istraživanje pokazalo da se većina Poljaka protivi tome.

zoi

Istraživački centar IBRiS HomoHomini sproveo je telefonsku anketu, prema kojoj se 58 ispitanih protivi kandidaturi Krakova. Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 1.100 punoletnih gradjana. Samo 31 odsto su izrazili podršku. Moguće odstupanje je tri procenta. Stanovnici Krakova će se 25. maja na referendumu izjasniti da li podržavaju Igre.

Ovo poslednje istraživanje usledilo je dve nedelje pošto je predsednica organizacionog odbora Jagna Marčulajtis-Valčak podnela ostavku posle medijskih navoda da je njen suprug novinarima nudion ovac u zamenu za povoljno izveštavanje.

Na toj funkciji ju je zamenila zamenica gradonačelnika Krakova, Magdalena Sroka. Organizacioni odbor je u reakciji na rezultate ankete objavio da je
ona sprovedena pre nego što je počela promotivna kampanja, koja bi trebalo da prikaže sve koristi Igara.

Konkurenti Krakova su Almati, Peking, Lavov i Oslo. Izvršni odbor Medjunarodnog olimpijskog komiteta u julu će skratiti listu kandidata, a konačni organizator biće objavljen krajem jula 2015. na skupštini MOK-a.

Krakov nije jedini grad koji ima problema. Kandidatura Lavova još je neizvesna zbog situacije u Ukrajini, dok Olso takodje ima problema sa javnom podrškom i još nije obezbedio potpunu podršku vlade.

hotsport.rs/beta

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter