0
Košarka

Aleksandrov u plej-ofu Bundeslige

Objavljeno: 02.05.14 u 10:21

Košarkaši Oldenburga i Tibingena zabeležili su pobede u poslednjem, 34. kolu Beko Bundeslige uz vrlo dobre partije Nemanje Aleksandrova i Branislava Ratkovice.

EWE-Baskets-Oldenburg-ALBA-Berlin

Oldenburg je savladao ekipu Ludvigsburga sa 91:79 uz 12 poena Aleksandrova za nepunih 20 minuta na terenu. Ekipa EWE Basketsa je tako utvrdila četvrtu poziciju pred plej-of. Četvrtfinale plej-ofa u Bundesligi počinje desetog maja i igra se na tri pobede. Rival ekipi Oldenburga biće Telekom Baskets iz Bona. U prethodna dva duela ove sezone, Telekom Baskets je slavio oba puta. Srpski košarkaš je u regularnom delu sezone prosečno beležio 9.9 poena i 4.3 skoka po utakmici.

Daleko važniju pobedu ostvarila je ekipa Tibingena koja je trijumfom nad Finiks Hagenom od 105-86 obezbedila opstanak u ligi. Meč je prelomljen u poslednjoj četvrtini koja je pripala domaćoj ekipi rezultatom 35-18. Srpski košarkaš Branislav Ratkovica bio je na terenu nepunih pola sata igre i za to vreme je postigao deset poena, uz pet asistencija.

Ekipa Volter Tajgers Tibingena je tako regularni deo sezone završila na 16. mestu sa istim brojem poena kao i ekipa Vircburga, koja je imala pobedu više, ali kojoj su oduzeti poeni zbog prekršenih pravila. Iako je ekipa iz Vurcburga imala bolju koš-razliku, Tibingen je sačuvao prvoligaški status zahvaljujući boljem koš-količniku u međusobnim duelima.

Naime, tim koji vodi Igor Perović je u prvom delu sezone kod kuće poražen sa 82-65, da bi u revanšu u gostima, slavili sa 82-63, tako da je presudio jedan jedini koš. Ratkovica je sezonu završio kao četvrti asistent lige, sa prosekom od 5.4 dodavanja po utakmici, a takođe je u proseku beležio i 8.8 poena po meču.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i Autoselekt kladionica.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter