0
Evropske lige

Alveš: Da mogu, stavio bih sliku tog navijača na internet

Objavljeno: 29.04.14 u 19:00

Desni bek Barselone Dani Alveš i dalje je glavni hit u svetu nakon što je na rasizam gađanjem banane, odgovorio tako što je istu pojeo i nastavio da igra kao da se ništa nije dogodilo.

alves banana

U svetu je izazvao toliku pažnju i dobio ogromnu podršku da je po tom događaju započeta i akcija ‘Svi smo mi majmuni’ pa ljudi iz svih delova planete šalju svoje fotografije sa bananom u ruci.

“U Španiji, postoji rasizam protiv stranaca. Predstavljaju sebe kao najrazvijenije u svetu, a u nekim stvarima su daleko iza normalnog sveta. Da mogu, postavio bih sliku tog navijača na internet da se stidi svog postupka“, rekao je Alveš i dodao:

Iznenađen sam podrškom koju dobijam. Uradio sam to bez razmišljanja. Ceo svet se uključio, a i FIFA bi trebalo više da vodi računa o takvim stvarima, a ne o La Masiji“, rekao je Alveš. 

Inače, pomenutom navijaču je FK Viljareal doživotno zabranio ulazak na stadion Madrigal, a Dani Alveš mu se zahvalio na banani pošto mu je ona pomogla da centrira kod izjednačujućeg gola.

hotsport.rs

pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter