in , ,

Manćini: Boškov mi je mladost učinio prelepom

Povodom smrti Vujadina Boškova, koji je u nedelju u Novom Sadu preminuo u 83. godini, oglasio se i nejgov nekadašnji učenik Roberto Manćini koji je igrao za Sampdoriju u vreme kada je srpski stručnjak vodio tim iz Đenove do šampionske titule u Italiji.

roberto-mancini

„Kod Boškova smo imali potpunu slobodu na terenu. Možda nismo bili najtalentovanija ekipa, ali nas je Vujadin svakog dana podsećao da smo najači kada smo grupa. To se danas čini kao obična floskula, ali ja sam tada praktično bio dete i taj savet mi je bio od neprocenjive važnosti. Želim da mu zahvalim, on je moju mladost učinio prelepom. Želim da pozdravim njegovu porodicu i da pružim im podršku u ovom teškom trenutku. Verujem da je Boškov sada u raju i da nam se već sada smeje odozgo“ – rekao je Manćini za Gazetu delo Sport.

Manćini i Boškov su početkom devedesetih Sampdoriji pored titule prvaka Italije doneli i dva nacionalna kupa, a klub iz Đenove trijumfovao je i u Kupu pobednika kupova.

hotsport.rs

Pomoć pri klađenju možete da pronađete na aplikaciji koju za vas zajednički predstavljaju naš portal i autoselekt kladionica.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Bekrić na Kanarskim ostrvima na završnim pripremama

Pet Srba na Fajnal-foru rukometne Lige šampiona